LMP: Nem ilyen döntés kell az érettségiről!

LMP: Nem ilyen döntés kell az érettségiről!

Az online érettségi feltételeinek megteremtését követeli az LMP.

Egy hónapon belül kezdődnének az érettségik, de a diákok, tanárok, szülők továbbra is bizonytalanságban vannak. Az LMP szerint meg kell teremteni az online érettségi feltételeit.

A párt közleményében úgy fogalmaz, lassan itt lenne az ideje egy digitális alternatíva megteremtésének, mely összhangban állna egy hatékony digitális oktatással.

A klímaváltozásnak köszönhetően alapjaiban és meglepetésszerűen változhatnak meg környezetünk adottságai, például a jövőben egyre gyakoribbak lehetnek a nagyobb járványok, így világossá válik, hogy gyors megoldást kell találni erre a kérdésre is. Megbízható és rugalmasan ellenálló digitális oktatási és vizsgáztatási rendszerre kell átállnunk.

Ehhez azonban ma mind a szemlélet, mind a tárgyi, technikai és szociális feltételek is hiányoznak.
Idén még csak hagyományos érettségi vizsgákra van lehetőség. Hiba azonban azt gondolni, hogy esetenként akár 150 ember csoportosulása és a tárgyakon való vírusterjedés nem tekinthető járványügyi kockázatnak.

Még ha a termekben kevesen is lennének összezárva, de mosdókat, kilincseket egymást váltva használnák a vizsgázók és a dolgozatokat sem kesztyűben írnák. Arról meg egyelőre szó sincs, hogy a vizsgák idejére biztosítanak-e bárkinek is, például a tanároknak védőfelszerelést. Ne feledjük, hogy nagy részük idősebb, veszélyeztetett a járvány szempontjából - írja a párt.

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.29

DK: A kormány azonnal duplázza meg a családi pótlékot

A koronavírus okozta válság idején, a folyamatos drágulás ellenére a jövedelem nélkül maradt kispénzű családokat nem segíti a Fidesz-kormány.

  • 2020.09.29

Ocsmány dolgot tett Czunyiné férje: ennél mocskosabb szöveget a legalja kocsmában sem hallani

Hogy veszi a bátorságot, hogy így beszéljen nőkről és kisebbségi csoportokról?

  • 2020.09.29

Fekete-Győr András: Orbán retteg, ezért akar engem bilincsben látni

A Fidesz retteg a Momentum erősödésétől, ezért támadják nevetséges és szánalmas vádakkal - jelentette ki Fekete-Győr András.