LMP: válságkezelésre kell átirányítani az uniós forrásokat!

LMP: válságkezelésre kell átirányítani az uniós forrásokat!

Az LMP társelnöke szerint a koronavírus-járvány okozta válság kezelésre kellene átcsoportosítani az európai uniós forrásokat.

Kendernay János szerdai online sajtótájékoztatóján közölte: mintegy 2000 milliárd forintnyi forrás átcsoportosítására lenne lehetőség, amelyből szerint a leginkább rászorulókat, elsősorban a kis- és közepes vállalkozásokat és foglalkoztatottjaikat kellene segíteni. Megjegyezte, ez az összeg még növekszik is a forint gyengülése miatt.

Semmi nem lehet fontosabb a munkahelyek megőrzésénél - fogalmazott, rámutatva: számos ország a szociális szempontokat helyezi most előtérbe. Magyarországon azonban nem működik a szociális piacgazdaság, "csak a zsákmányszerzésre épülő gazdaságpolitika" - fogalmazott.

Az Európai Bizottság nem tud "pénzt nyomtatni" és pluszforrásokat biztosítani, mert arról a tagállamok már döntöttek a hétéves költségvetés elfogadásakor. Azt azonban lehetővé tette a testület a tagállamoknak, hogy a még fel nem használt összegeket a válság kezelésére csoportosítsák át.

A kormány ennek ellenére nem ezt teszi - kifogásolta az LMP-s politikus-, hanem folytatja a támogatások eddig is sokat bírált felhasználásának gyakorlatát.

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.05.29

Már 80 ezren aláírták a "STOP Balaton-törvény!" petíciót

Hatalmas ellenállás alakult. Már csaknem 80 ezren állnak ki a Balaton és természeti kincseinek megóvása érdekében.

  • 2020.05.28

Szabó Szabolcs rámutatott: Orbánék nagyon trükkösen szüntetik meg a válsághelyzetet

Csepel-Soroksár független országgyűlési képviselője szemléletesen mutatta be Orbán trükközését.

  • 2020.05.28

DK: a kormány adja vissza az önkormányzatoktól elvett forrásokat!

A Demokratikus Koalíció arra szólítja fel a kormányt, hogy adja vissza az önkormányzatoknak a koronavírus-járvány során tőlük elvett forrásokat.