Markológéppel zúzták szét az értékes régészeti leleteket a budai kórháznál

Markológéppel zúzták szét az értékes régészeti leleteket a budai kórháznál

A vámpírkormánynak semmi sem számít. Ha valamiben pénzt látnak, akkor nem törődnek vele mekkora kárt okoznak vele az egész országnak. Ezúttal 2000 éves régészeti kincseket tettek tönkre.

A Budai Irgalmasrendi Kórház átépítésekor kerültek felszínre az értékes régészeti leletek

Kétezer éves "kincseket" találtak a Margit-híd budai hídfőjénél zajló építkezésen. Erről még az építést közbeszerzésen elnyerő Grabarics Kft. is beszámolt. Arról azonban már sunyin hallgattak, hogy korábban is találtak középkori, római, sőt őskori leleteket, amiket végül megrongáltak, összezúztak, megsemmisítettek az építkezés miatt.

2 évvel ezelőtt a mélygarázs építésekor teljes régészeti feltárást akartak végezni, de erre nem kerülhetett sor, mert a markológépek bezúzták a többezer éves leleteket. A beruházás mélyépítési munkáit a Bauer Magyarország Kft. végezte. Ez a cég 75 milliárdot fog kaszálni a Magyarországot Putyinnak több évtizedre eladósító Paks2 projekten, írta a Direkt36.

A Budapesti Történeti Múzeum szakértői nagyon sajnálatosnak tartják, hogy nem történhetett teljes feltárás, mert rengeteg kincset gyűjtöttek már be a környékről, így biztos, hogy az építkezéskor értékes és pótolhatatlan régészeti kincsek semmisültek meg.

Az ilyen régészeti kincsek megóvására jogszabály is van, amit a Budapest Főváros Kormányhivatalának kellett volna betartatni.
A Direkt 36 úgy tudja a kórház felújítására és bővítésére kiadott építési engedély is hangsúlyozta, hogy a beruházás kiemelten védett régészeti lelőhelyen zajlik. Megszabták, hogy a földmunkákkal érintett terület teljes felületén régészeti feltárást kell végezni a beruházás megkezdése előtt, a talált régészeti emlékeket pedig a helyszínen kell megtartani és konzerválni, lehetőség szerint be is mutatni.
A vámíprkormány és Mészáros Lőrinc cimborái tették tönkre a felbecsülhetetlen értékű budai leleteket.
Orbánék 4 éve minősítették kiemelt beruházássá a Budai Irgalmasrendi kórház felújítását. Ám a II. kerületi lakókkal sem akkor, sem most a laktanya ügyében NEM egyeztettek. Ami nem újdonság, hiszen nem szoktak foglalkozni a szavazók véleményével. 
Az építést kivitelező cégek összeköthetőek fideszes oligarchákkal, így például Mészáros Lőrinccel.

A Grabarics Kft. épít Gödöllőn uszodát, Dunaújvárosban kézilabdacsarnokot, Tokajban és a Balatonon pedig szállodákat. A Grabarics egyik alvállalkozója a német tulajdonú Bauer Magyarország Kft., akikkel korában dolgozott már a Strabag, a Market Zrt., és a Mészáros és Mészáros Kft. is. 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.01

Megnyitották a kiskunhalasi konténerkórházat, de orvosokból még mindig nincs elég

A kórházi kezelésre szoruló betegek száma olyan dinamikával emelkedett, hogy a jelenlegi körülmények között a városi Semmelweis kórház már nem tudta biztosítani az ellátásukat. Orvosokat, ápolókat a környező térségekből vezényelnek át.

  • 2020.10.01

Dobrev Klára: A nyugodt időskor nem kell, hogy kiváltság legyen

Október 1-je az idősek világnapja. Az Európai Parlament alelnöke szerint az időseinkkel nemcsak ezen a napon kell törődnünk, hanem az év minden napján. Ez az, amit a vámpírkormány évek óta nem tesz meg.

  • 2020.10.01

Az Alapjogokért Központ mögött álló cégbe dől a lé, de nem tudni, honnan

660 milliós támogatás folyt be az Alapjogokért Központ mögött álló Jogállam és Igazság Nonprofit Kft. nevű cégbe tavaly - írta meg a korrupciófigyelő K-Monitor oldal.