Matolcsy nem merte beengedni a Párbeszéd képviselőit

Matolcsy nem merte beengedni a Párbeszéd képviselőit

A bukott pénzügyminiszter, az immár jegybankelnökként is leszerepelt Matolcsy György nem tette lehetővé, hogy országgyűlési képviselők ellenőrizzék az általa bitorolt intézményt.

Mellár Tamás és Tordai Bence a Párbeszédtől fel szerették volna keresni a jegybankot, hogy megkérdezzék meddig szeretnék még inflálni a forintot.

Nem akartak úgy járni, mint azok a munkájukat végző ellenzéki képviselők, akiket köztévének csúfolt hazugsággyár őrei dobtak ki központi utasításra, úgyhogy bejelentkeztek.

Február 7-én küldött levelükre csaknem két hétig nem érkezett válasz. Matolcsy végül válaszolt nekik, de a látogatásba nem egyezett bele.

Ugyan azt nem tagadta, hogy törvényileg a képviselőknek elvileg joga van ellenőrizniük a jegybank, mint közintézmény munkáját, de az épületbe nem engedi be őket. Szerinte elégséges, ha a írásban válaszolnak az ellenzékiek kérdéseire.

A Párbeszéd két embere nem illetődött meg, hanem méltó választ küldött a Orbán bennfentes brókerének.
Tisztelt Matolcsy úr! Bár nehezen értjük, hogy néhány dokumentum elolvasása és főosztályvezetőkkel megejtendő, félórás beszélgetés milyen sérelmet okozna a rendeltetésszerű működésben, reakcióját megértjük, hiszen lassan semmire sem sikerül értelmes választ adnia. Az infláció és az euróárfolyam ön fölött is elszállt, ahogyan az idő is.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.03.31

Szabó Tímea: Áder egy ócska báb Orbán Viktor kezében!

A Párbeszéd országgyűlési képviselője nem hagyta szó nélkül, hogy Bajszosjános azonnal aláírta a felhatalmazási törvényt. 

  • 2020.03.31

Nemzetközileg is elítélik Orbán teljhatalmát, a Fidesz másra mutogat

Orbán koronázási ceremóniája nem mindenkinek tetszett. A magyar ellenzéki pártokon kívül számos más bírálója is van a Fidesznek.

  • 2020.03.31

Riasztóan keveset költenek Orbánék védekezésre

Nemzetközi összehasonlításban is jól látszik, hogy a koronavírussal kapcsolatban Orbán csak a szavak embere. Még Románia is többször annyit fordít a járványügyi intézkedésekre. Csak a hatalom megszerzéséért cselekszik.