Még a török harcjárműveket is Mészáros üzlettársán keresztül vesszük!

Még a török harcjárműveket is Mészáros üzlettársán keresztül vesszük!

Nem is akármelyik partnerről van szó, hanem az a Szíjj László száll be a tankbizniszbe, akinek a magánrepülőjén rendszeresen utaznak fideszes politikusok és talpnyalók. A szerződés részletei persze titkosak 30 évig.

Törökországból kerülnek katonai eszközök hamarosan Magyarországra, és a vevő nem közvetlenül az állam lesz, egy magyar közvetítő cég üti nyélbe az üzletet - írta a HVG információi alapján a Népszava. Mint írják, a vállalkozás felerészben a Mészáros Lőrinccel számos közös üzletet jegyző Szíjj Lászlóé, a tulajdonostársa Suat Gökhan Karakus török üzletember.

A végső fázisában járó ügylet értéke 10,5 millió euró, azaz 3,6 milliárd forint körül van. A Honvédelmi Minisztérium semmit nem akar elárulni a török üzletről. Ejder Yalçın 4x4 és Yörük 4x4 típusú páncélos terepjárókról van szó.

A Duna Aszfalt, amely Szíjj László cége 24 milliárd forint adózott eredményt ért el tavaly, ehhez 157 milliárd forint értékben értékesítette szolgáltatásait, mégpedig szinte kizárólag állami megrendelései voltak.

A honvédelem ügyével hosszú évek óta foglalkozó politikusként bizonyára tisztában van azzal a ténnyel, hogy a kérdésében megnevezett információk (…) a keletkezésüktől számított 30 évig honvédelmi és nemzetbiztonsági érdekből nem nyilvánosak - oktatta ki a pofátlan Benkő Tibor honvédelmi miniszter Vadai Ágnes DK-s képviselőt, mikor a részletekről érdeklődött.
A HVG korábbi gyűjtése szerint Mészáros Lőrinc és Szijj László cégei együtt 2071 milliárd értékű megrendelést kaptak, ebből több, mint 1500 milliárd uniós forrás volt!

A milliárdos nerlovag Szíjj László természetesen az állami pénzekkel jól kitömött korrupt fideszes szállodabizniszben is vaskosan benne van.

További érdekességek is vannak Szíjj Lászlóval és annak repülőgépes kalandjaival kapcsolatban. Ebben a cikkben például arról írtunk, hogy gyanúsan sokszor jár ugyanott, ahol a Mészáros Lőrinc által előszeretettel használt luxushajó.

Kép: Népszava - Nurol Makina

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.05

Kutatás: A Fidesz bármely jelöltjét megverné Karácsony Gergely

Ha most tartanák a választást Budapesten, nem lenne ellenfele a köztársaságpárti összefogás főpolgármesterének.

  • 2020.08.05

Átfogó állatvédelmi törvényjavaslatot dolgozott ki a Demokratikus Koalíció

A DK elkészítette állatvédelmi törvényjavaslat-csomagját, amivel hét törvényt is módosítana a párt - közölte Arató Gergely elnökségi tag.

  • 2020.08.05

Jobbik: folytatódik a kormánymédia bírósági vesszőfutása

Továbbra sem képes abbahagyni a Fidesz azt a szokását, hogy képtelen hazugságokat terjesszen a Jobbikról, becsapva így a saját választóit is, emiatt a szolgálatába állított lakájmédia folyamatosan bíróságon kénytelen vesztes perekkel szembesülni - közölte a Jobbik.