Megkezdődött az évtized fideszes maffiapere

Megkezdődött az évtized fideszes maffiapere

Megkezdődött végre a fideszes maffiózó Simonka büntetőpere. Hazánk egyik legnagyobb maffiaperének vége az lehet, hogy Orbán haverja 32 társával együtt vonulhat börtönbe.

Kedden tartották a fideszes országgyűlési képviselő, Simonka György büntetőügyében az előkészítő ülést a Fővárosi Törvényszéken. Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a politikusmaffiózó és 32 társa ellen költségvetési csalás bűntette miatt indult eljárás. 

Hosszú évekre börtönbe vonulhat a fideszes maffiózó

Sajtóértesülések szerint Simonkára a vádiratban 8 és fél év fegyházbüntetést és teljes vagyonelkobzást kértek. Nagyon hosszú lesz a vádpontok felolvasása:

- kétrendbeli, felbujtóként, bűnszervezetben elkövetett különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettének,

- kétrendbeli, bűnszervezetben, gazdálkodó szervezet részére tevékenységet végző, önálló intézkedésre jogosult személlyel kapcsolatban elkövetett vesztegetés bűntettének,

- kétrendbeli vesztegetés elfogadása bűntettének,

- kétrendbeli, társtettesként bűnszervezetben elkövetett, kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetés bűntettének,

- kétrendbeli folytatólagosan és felbujtóként elkövetett hamis magánokirat felhasználása vétségének megalapozott gyanúja megállapítására alkalmasak.

Simonkáék a tárgyalás kapcsán próbálják húzni az időt, ameddig csak lehet. A fideszes politikus és felesége, valamint az első és másodrendű vádlott sem ismerte be bűnösségét. Mindannyian vallomást kívánnak tenni.

Sőt, Simonka több mint száz tanú meghallgatását kezdeményezi.

Az is kiderült, összesen 70 ezer oldalnyi irat készült az ügyben, és az ügyészség 35 tanú meghallgatását kezdeményezte. A vádiratban pedig az szerepel, hogy a vádhatóság Simonkát tarja a bűnszervezet egyértelmű és megkérdőjelezhetetlen irányítójának. 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.19

Bevette a Fidesz a Kúriát is: Polt csicskája lesz a főbíró

Varga Zsolt Andrást választották meg a Kúria elnökének, aki korábban Polt Péter fideszes főügyész helyettese volt.

  • 2020.10.19

Raktárkoncertek: Segítségnek álcázott NER-es pénzszivattyú

A koronavírus miatt szorult helyzetbe került zenészek a pénzek töredékét kapják, nagyot kasszíroznak viszont a NER-cégek, akik gyakorlatilag a szemünk előtt veszik át a rendezvényszervező ipart – természetesen az állam beleegyezésével.

  • 2020.10.19

Feketemunkásokkal bukott meg Orbán milliárdos haverja

Nemcsak lopnak, de csalnak is a fideszesek: A NAV buktatta le Garancsi István cégét.