Mohács polgármesterére lesújtott a fideszes rendőrállam

Mohács polgármesterére lesújtott a fideszes rendőrállam

A rendőrség közveszéllyel fenyegetés miatt nyomozást indított Mohács polgármestere ellen, amiért az arról beszélt: a városban akár helyi karantént is elrendelhetnek. 

Mohács polgármestere, Csorbai Ferenc korábban azt nyilatkozta, egy mohácsi személynél beigazolódott a koronavírus-fertőzés gyanúja. Mindezt egy Facebook-videóban jelentette be, mint mondta, annak érdekében, hogy megelőzze a rém- és álhírek terjedését. A videóban úgy fogalmazott:

Városunk úgynevezett "coronaria gócponttá" vált.

Az igazolt fertőzéssel kezelt beteg több mint száz emberrel találkozott az elmúlt két hét során, ezért a városban akár helyi karantént is elrendelhetnek. Ugyanis:

Ilyen méretű kontaktálódás esetén a járványügyi tapasztalatok alapján hirtelen nagyszámú megbetegedés várható, akár helyi karantén elrendelésére is sor kerülhet.
Csorbai Ferenc az erről szóló videóban arról is biztosította a helyieket, hogy pánikra semmi ok.

A polgármestert ezen kijelentései miatt feljelentették. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság pedig a 444 kérésére megerősítette, hogy a feljelentés alapján nyomozást indítottak közveszéllyel fenyegetés miatt Csorbai ellen. 

Csorbai Ferenc csak a helyi polgárokat szerette volna tájékoztatni nyilatkozatában.

Csorbai felelősségteljes polgármesterként a rémhíreknek szeretett volna gátat szabni, ezt videója elején is leszögezte. Sok más polgármesterhez hasonlóan úgy gondolta, a lakóknak joguk van tudni, hogy koronavírussal fertőzött beteget találtak a városukban. Mivel a kormány nem hajlandó közzé tenni területi bontásban is a koronavírus-fertőzöttek adatait, így a polgármester vállalta magára ezt a feladatot.

A Fidesz rendőrállama most azért indíthatott eljárást Csorbai ellen, mert az hangot adott aggodalmának. Aggodalmát pedig arra alapozta, hogy a koronavírussal fertőzött beteg sok személlyel találkozott.

Az ilyen esetek miatt nem szabad Orbán Viktor felhatalmazási törvényét engedni!

Ha már most lesújt a fideszes rendőrállam egy tájékoztatást nyújtó polgármesterre, mi lesz akkor, amikor megszavazzák az Orbán Viktornak teljhatalmat adó felhatalmazási törvényt?

Ezt a magyar társadalom jelentős része pontosan látja. Ezért írta alá már több mint 100 ezer ember a felhatalmazási törvény ellen tiltakozó petíciót.

 

(Kiemelt kép: Csorbai Ferenc Facebook-videója)

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.06

Javaslatot dolgozott ki az MSZP az EU-források felhasználására

Hétpontos javaslatcsomagot dolgozott ki az MSZP az Európai Unió következő hétéves költségvetési forrásainak magyarországi felhasználására - közölte Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője szombati videóüzenetében.

  • 2020.06.06

DK: Szabadstrandot minden balatoni településre!

Törvénymódosítást kezdeményez a Demokratikus Koalíció (DK) azért, hogy minden balatoni településnek ki kelljen jelölnie a területén ingyenesen használható szabadstrandot - jelentette be a párt frakcióvezető-helyettese szombati online sajtótájékoztatóján.

  • 2020.06.05

MSZP: 46000 magyar hal meg évente, mert rossz az egészségügy

Az újjáépítés helyett a fideszes oligarchák költségvetését nyújtotta be javaslatként a kormány a törvényhozásnak - mondta online sajtótájékoztatóján Korózs Lajos, a parlament népjóléti bizottságának szocialista elnöke.