MSZP: fel kell függeszteni az ingatlanokkal kapcsolatos végrehajtásokat

MSZP: fel kell függeszteni az ingatlanokkal kapcsolatos végrehajtásokat

Fel kellene függeszteni az ingatlanokkal kapcsolatos végrehajtásokat a járvány idejére - erről Korózs Lajos (MSZP), az Országgyűlés népjóléti bizottságának elnöke beszélt sajtótájékoztatóján.

Korózs Lajos közölte: pártjának számos javaslata van, ezek között szerepel a nyugdíjprémium kifizetése és visszamenőleges nyugdíjemelés.

Az MSZP szerint erősíteni kell a házi segítségnyújtás és a szociális ellátás területét, a falu- és tanyagondnoki szolgálatot. Úgy vélik, a postai sárga csekkes fizetéseket is fel kell függeszteni a járvány végéig.

Szakács László, az MSZP elnökhelyettese arról beszélt, hogy fel kell függeszteni az ingatlanokkal kapcsolatos végrehajtásokat. Tekintettel arra, hogy a bíróságokon ítélkezési szünetet rendeltek el, így az adósok nem tudnak élni a jogorvoslat lehetőségével.

Másik javaslatuk szerint hiteltörlesztési moratóriumot kell a családokra is kiterjeszteni, így aki nem tudja fizetni a törlesztőrészleteket, annak ne legyenek negatív következményei.

MTI

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.03.29

Mohács polgármesterére lesújtott a fideszes rendőrállam

A rendőrség közveszéllyel fenyegetés miatt nyomozást indított Mohács polgármestere ellen, amiért az arról beszélt: a városban akár helyi karantént is elrendelhetnek. 

  • 2020.03.29

Müller Cecília: szigorításokat vezetünk be

A rendelkezések lényege az volna, hogy minél többen maradjanak otthon minden körülmények között - írja a 444.

  • 2020.03.29

KSH: a népesség egyötöde különösen veszélyeztetett

A koronavírus-járvány szempontjából különösen veszélyeztetettek az idősebb, 65 éves vagy annál idősebb korosztályba tartozók, akik a lakosság 19,3 százalékát képviselik Magyarországon - hívja fel a figyelmet a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) honlapján.