MSZP: ha a Fidesznek nem megy a kormányzás, hazug plakátokkal rakja tele az országot

MSZP: ha a Fidesznek nem megy a kormányzás, hazug plakátokkal rakja tele az országot

A kormány a koronavírus-járvány miatt elindított gazdaságvédelmi akciótervét népszerűsítő plakátkampányát bírálták az MSZP vezetői hétfőn. A szocialisták szerint amikor a Fidesznek nem megy a kormányzás, hazug plakátokkal rakja tele az országot, plakátokra van pénze, az emberekre nincs.

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke, frakcióvezető az MSZP Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón azon véleményét hangoztatta, miközben a járványnak brutális gazdasági és társadalmi hatásai vannak, a kormány semmi mással nincs elfoglalva, minthogy önmagát népszerűsítse.

A plakátkampányra fordított rengeteg pénzből nagyon sok magyar embernek lehetne segíteni. A kormánynak hazug propagandára van pénze, az emberekre azonban nincs - tette hozzá.

Elmondta, a kampány elfedi az igazságot, ezért az MSZP Petíció az emberek védelme érdekében címmel aláírásgyűjtési akcióba kezd.

Tóth Bertalan közölte, az online petícióban követelik a tömeges tesztelés elindítását, az egészségügyi és a szociális ágazatban dolgozók béremelését, a munkanélküli ellátás időtartamának 9 hónapra, összegének nettó 100 ezer forintra emelését.

Követeljük a családi pótlék, a gyes, a gyet és az anyasági támogatás megduplázását, azt, hogy 2020-ra 6,5 százalékkal emeljék meg a nyugdíjakat, a nyugdíjkiegészítést pedig most fizessék ki. Az átlag alatti nyugdíjat kapóknak adjanak egyszeri 20 ezer forintos juttatást - sorolta azt, miről szól az aláírásgyűjtésük.

Az ellenzéki politikus elmondta, azt is követelik, hogy a mikro-, kis- és középvállalkozásoktól az állam vállalja át a bérek és járulékok 80 százalékát, valamint hogy a magyar családok három hónapon keresztül az átlagfogyasztásig ne fizessenek az áramért, a gázért és a távhőért.

Komjáthi Imre, az MSZP alelnöke szerint ha Fidesz nem boldogul a kormányzással, akkor hazug kommunikációt folytat, hazug plakátokkal rakja tele az országot.

Jelezte, a kijárási korlátozás szabályait betartva, egészségügyi sétái során "a hazugságplakátokra" felragasztja az alábbi feliratot: Ne kampányoljatok, hanem kormányozzatok! Ne hazudozzatok, hanem dolgozzatok! Ne propagandára, hanem az emberek védelmére költsetek!

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.05.28

Szabó Szabolcs rámutatott: Orbánék nagyon trükkösen szüntetik meg a válsághelyzetet

Csepel-Soroksár független országgyűlési képviselője szemléletesen mutatta be Orbán trükközését.

  • 2020.05.28

DK: a kormány adja vissza az önkormányzatoktól elvett forrásokat!

A Demokratikus Koalíció arra szólítja fel a kormányt, hogy adja vissza az önkormányzatoknak a koronavírus-járvány során tőlük elvett forrásokat.

  • 2020.05.28

Hiába kapott brutális milliárdokat, mégis 800 alkalmazottat küld el Mészáros szállodalánca

Úgy tűnik, nem túl hálás nekünk adófizetőknek Mészáros Lőrinc, amiért 17 milliárdos támogatást kapott a szállodalánca, ugyanis 800 alkalmazottat rúgnak ki.