MSZP: már a szakképzésben tanítsák a munkavállalói jogokat!

MSZP: már a szakképzésben tanítsák a munkavállalói jogokat!

Az MSZP határozati javaslatot nyújt be az Országgyűlésnek, amelyben kezdeményezi, hogy a szakképző intézményekben kötelezően tanítsák a munkavállalói jogokat - közölte Komjáthy Imre, az MSZP alelnöke.

politikus azzal indokolt: ma Magyarországon sok munkavállaló nincs tisztában a jogaival, így például a felmondás vagy a bérfizetés szabályaival. Ugyanakkor - folytatta - ha kötelezővé teszik Magyarországon a munkavállalói jogokkal kapcsolatos alapismeretek tanítását a szakképzésben, akkor legalább a következő generáció képes lesz arra, hogy megvédje magát a munkáltatókkal szemben.

Hangsúlyozta: a munkavállalókat az védi meg, ha egységet alkotnak, szakszervezetet alakítanak, hiszen ha van szakszervezet, akkor van "bérharc" és munkavédelmi ellenőrzés is. Az MSZP következetesen harcol azért, hogy érvényesüljenek a szakszervezetek és a munkavállalók jogai - tette hozzá a politikus, megjegyezve, hogy ez a kezdeményezés is szakszervezeti javaslatra jött létre.

MTI

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.02

Szabó Szabolcs: Szerencsére EU tagok vagyunk, így most újabb uniós támogatás várható

Miközben Orbán állandóan az EU ellen hergel, addig újabb támogatásokra számíthatunk az uniótól. Erre Szabó Szabolcs világított rá.

 

  • 2020.06.02

Szabó Tímea: Orbán felfüggesztheti az alapjogokat, tovább lophatja a közpénzeket

A Párbeszéd frakcióvezetője felhívta a figyelmet, hogy Orbánék csak látszatra mondanak le a teljhatalomról. Az egészségügyi vásághelyzet továbbra is szabad kezet ad a kormánynak.

  • 2020.05.30

Balog Zoltán öt legundorítóbb kijelentése

A fideszes Balog Zoltánról tudjuk, hogy vizet prédikál, de néhány kijelentésével örökre beírta magát a csicskák könyvébe.