MSZP: Mindennél fontosabb az emberi élet védelme

MSZP: Mindennél fontosabb az emberi élet védelme

A jelenlegi helyzetben a legfontosabb az emberi élet védelme, a tanárok és a diákok egészségének védelme. Hatalmas felelőssége van most a kormánynak- írja közleményében a Magyar Szocialista Párt.

Hétfő reggel több tízezer diák és több ezer tanár részvételével megkezdődtek az érettségi vizsgák. A jelenlegi helyzetben a legfontosabb az emberi élet védelme, a tanárok és a diákok egészségének védelme, ezért az MSZP már korábban is azt javasolta, hogy a járványügyi helyzettől függően a kormánynak az A terv mellett legyen B terve is az érettségi lebonyolítására.

A következő két hétben hatalmas felelőssége van a kormánynak. Nem késlekedhet meghozni a szükséges intézkedéseket abban az esetben, ha a járvány tetőzése valóban erre az időszakra esne, ahogyan azt a miniszterelnök korábban bejelentette.

Folyamatosan értékelni kell a járványügyi helyzetet és alkalmazkodni kell hozzá. A mostani szabályok és előírások nincsenek kőbe vésve, megváltoztathatók. Azonban minden döntésnél csakis egyetlen szempont lehet meghatározó: az érettségizők és a vizsga lebonyolításában résztvevők egészségének a védelme.

A diákok, a szülők és a tanárok érdekében az MSZP elvárja, hogy késlekedés nélkül és felelősségteljesen járjon el a kormány az érettségi lebonyolításának ideje alatt ebben a nem mindennapi helyzetben.
 
(MTI - OS)
 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.05.29

Már 80 ezren aláírták a "STOP Balaton-törvény!" petíciót

Hatalmas ellenállás alakult. Már csaknem 80 ezren állnak ki a Balaton és természeti kincseinek megóvása érdekében.

  • 2020.05.28

Szabó Szabolcs rámutatott: Orbánék nagyon trükkösen szüntetik meg a válsághelyzetet

Csepel-Soroksár független országgyűlési képviselője szemléletesen mutatta be Orbán trükközését.

  • 2020.05.28

DK: a kormány adja vissza az önkormányzatoktól elvett forrásokat!

A Demokratikus Koalíció arra szólítja fel a kormányt, hogy adja vissza az önkormányzatoknak a koronavírus-járvány során tőlük elvett forrásokat.