MSZP: ötszázezer forintos juttatást kapjanak az egészségügyi és a szociális dolgozók!

MSZP: ötszázezer forintos juttatást kapjanak az egészségügyi és a szociális dolgozók!

Ötszázezer forintos egyszeri juttatást kell adni a koronavírus-járványban a frontvonalban lévő egészségügyi és szociális szférában dolgozóknak - közölte Kunhalmi Ágnes MSZP-s országgyűlési képviselő.

Ötszázezer forintos egyszeri juttatást kell adni a koronavírus-járványban "a frontvonalban" lévő egészségügyi és szociális szférában dolgozóknak, azoknak pedig, akiknek százezer forint alatti a nyugdíja, 20 ezer forint egyszeri azonnali támogatást kell biztosítani - közölte Kunhalmi Ágnes MSZP-s országgyűlési képviselő csütörtökön az MTI-vel.

Az operatív törzs sajtótájékoztatójára reagálva az ellenzéki politikus sürgette több koronavírusteszt elvégzését, különösen az egészségügyi és a szociális ágazatban dolgozóknál, valamint követelte, hogy biztosítsanak számukra megfelelő védőfelszerelést.

Kunhalmi: az MSZP a hatósági ár bevezetését kezdeményezi az alapvető élelmiszerekre, a védőfelszerelésekre, a tisztítószerekre, valamint egyes vény nélkül kapható gyógyszerekre, gyógyhatású készítményekre.

Meg kell fékezni a nyerészkedést - hangoztatta, jelezve, hogy a járvány kitörése óta egyes húskészítmények ára "horrorisztikus" lett.

A fogyasztóvédelmi hatóságnak ellenőriznie kell ezeket a nyerészkedő üzleteket - közölte, hangsúlyozva, hogy veszélyhelyzet idején még piacgazdaságban is lehet az árakat korlátozni.

Kunhalmi Ágnes kezdeményezte, hogy azonnal hozzák előbbre a novemberi, inflációval korrigált nyugdíjkiegészítés kifizetését az árak elszabadulása miatt.

Szorgalmazta a villany, a gáz és a távhő árának csökkentését, továbbá a munkanélküli-ellátás időtartamának 3-ról 9 hónapra emelését, illetve összegének nettó 100 ezer forintra emelését.

Elbocsátási stopot kell elrendelni a multinacionális cégeknél, valamint meg kell szüntetni a tartós áruhiányt - javasolta.

Sürgette azt is, hogy a Liszt Ferenc-repülőtéren a vírus miatt végezzenek teljes hatósági ellenőrzést a hazaérkezőknél.

MTI

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.02

Szabó Szabolcs: Szerencsére EU tagok vagyunk, így most újabb uniós támogatás várható

Miközben Orbán állandóan az EU ellen hergel, addig újabb támogatásokra számíthatunk az uniótól. Erre Szabó Szabolcs világított rá.

 

  • 2020.06.02

Szabó Tímea: Orbán felfüggesztheti az alapjogokat, tovább lophatja a közpénzeket

A Párbeszéd frakcióvezetője felhívta a figyelmet, hogy Orbánék csak látszatra mondanak le a teljhatalomról. Az egészségügyi vásághelyzet továbbra is szabad kezet ad a kormánynak.

  • 2020.05.30

Balog Zoltán öt legundorítóbb kijelentése

A fideszes Balog Zoltánról tudjuk, hogy vizet prédikál, de néhány kijelentésével örökre beírta magát a csicskák könyvébe.