MSZP: Politikai célokból több száz kilométert utaztatnák a koronás betegeket?

MSZP: Politikai célokból több száz kilométert utaztatnák a koronás betegeket?

Mi indokolja az egészségügyi szempontból kockázatos Budapestre szállításokat? Az MSZP azonnal indoklást vár el a tisztifőorvostól.

Müller Cecília és Kásler Miklós rendelkezése szerint, május 8-tól megváltozott az új koronavírus-fertőzéssel érintett gyanús és igazolt betegek ellátására kijelölt kórházak beutalási rendje. A szállítható középsúlyos, súlyos és kritikus állapotú betegek ellátását a fővárosba teszik át. Ennek részleteiről itt írtunk:

Akár több száz kilométerről is mentőautóval szállíttatnák a megbetegedetteket még akkor is, ha helyben is megkaphatnák a megfelelő ellátást - jelentette ki a Magyar Szocialista Párt.

Az MSZP szerint a rendelkezésből az nem derül ki, hogy mi indokolja ezt az eljárást, ugyanakkor az egyértelműen látszik, hogy ezzel súlyosan veszélyeztetik a betegek életét. Éppen ezért több kérdésre is gyorsan választ kell adniuk az illetékeseknek.

Mi indokolja az egészségügyi szempontból kockázatos szállításokat? Egy több száz kilométeres mentőautóval megtett út nem veszélyezteti a beteg életét? A vidéki járványkórházak talán nem képesek ellátni a feladatukat? Ezek a kórházak nincsenek a funkciójuknak megfelelően ellátva? Esetleg ezzel a rendelkezéssel politikai célokból a budapesti statisztikát akarják negatívan befolyásolni?

Az MSZP elvárja, hogy az operatív törzs tájékoztatóján a tisztifőorvos tisztázza a helyzetet és válaszolja meg a felmerülő kérdéseket.

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.05.29

Már 80 ezren aláírták a "STOP Balaton-törvény!" petíciót

Hatalmas ellenállás alakult. Már csaknem 80 ezren állnak ki a Balaton és természeti kincseinek megóvása érdekében.

  • 2020.05.28

Szabó Szabolcs rámutatott: Orbánék nagyon trükkösen szüntetik meg a válsághelyzetet

Csepel-Soroksár független országgyűlési képviselője szemléletesen mutatta be Orbán trükközését.

  • 2020.05.28

DK: a kormány adja vissza az önkormányzatoktól elvett forrásokat!

A Demokratikus Koalíció arra szólítja fel a kormányt, hogy adja vissza az önkormányzatoknak a koronavírus-járvány során tőlük elvett forrásokat.