MSZP: vissza kell állítani az egészségbiztosítási felügyeletet

MSZP: vissza kell állítani az egészségbiztosítási felügyeletet

Bangóné Borbély Ildikó országgyűlési határozati javaslatot nyújt be a parlamentnek ennek érdekében.

A 2010 után megszüntetett egészségbiztosítási felügyelet visszaállítását szorgalmazza az MSZP, erről Bangóné Borbély Ildikó országgyűlési képviselő beszélt pénteki sajtótájékoztatóján. Elmondta, országgyűlési határozati javaslatot nyújt be a parlamentnek, mert szerinte jelenleg nem biztosított a betegek jogainak védelme. A javaslatban azt kezdeményezi, hogy a kormány hozza meg a szükséges intézkedéseket.

Emlékeztetett arra, hogy a felügyelet vizsgálta ki a betegeket ért jogsértéseket, emellett nyilvánosságra hozta a várólistákat, a kórházak minőségi mutatóit, elemzéseket készített. Bangóné Borbély Ildikó megjegyezte, az ombudsman 2012-es vizsgálata is megállapította, hogy a felügyelet megszüntetésével Magyarországon nem lehet többé a betegjogok védelméről beszélni.

Ma Magyarországon nem biztosított az emberek azon joga sem, hogy megfelelő egészségügyi ellátáshoz jussanak - mondta Bangóné Borbély Ildikó.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.07

Még a török harcjárműveket is Mészáros üzlettársán keresztül vesszük!

Nem is akármelyik partnerről van szó, hanem az a Szíjj László száll be a tankbizniszbe, akinek a magánrepülőjén rendszeresen utaznak fideszes politikusok és talpnyalók. A szerződés részletei persze titkosak 30 évig.

  • 2020.07.07

Ha a fideszes propagandista nem lenne ilyen buta, most nagyon szégyellné magát

Miért éreznek késztetést a fideszes "szakértők" arra, hogy bebizonyítsák, buták, de legalább hűek a Fideszhez?

  • 2020.07.07

8,5 milliárd forintot kapott a pénzünkből a Lázár János hobbitelkeként működő mezőhegyesi ménesbirtok

A vámpírkormányt nem érdekli a válság. Ha egészségügyre és oktatásra nincs pénz, a haverok kistafírozására akkor is költenek. Lázár János a vidékre elsuvasztott lóügyi miniszter sem járt rosszul.