MSZP: vissza kell állítani az egészségbiztosítási felügyeletet

MSZP: vissza kell állítani az egészségbiztosítási felügyeletet

Bangóné Borbély Ildikó országgyűlési határozati javaslatot nyújt be a parlamentnek ennek érdekében.

A 2010 után megszüntetett egészségbiztosítási felügyelet visszaállítását szorgalmazza az MSZP, erről Bangóné Borbély Ildikó országgyűlési képviselő beszélt pénteki sajtótájékoztatóján. Elmondta, országgyűlési határozati javaslatot nyújt be a parlamentnek, mert szerinte jelenleg nem biztosított a betegek jogainak védelme. A javaslatban azt kezdeményezi, hogy a kormány hozza meg a szükséges intézkedéseket.

Emlékeztetett arra, hogy a felügyelet vizsgálta ki a betegeket ért jogsértéseket, emellett nyilvánosságra hozta a várólistákat, a kórházak minőségi mutatóit, elemzéseket készített. Bangóné Borbély Ildikó megjegyezte, az ombudsman 2012-es vizsgálata is megállapította, hogy a felügyelet megszüntetésével Magyarországon nem lehet többé a betegjogok védelméről beszélni.

Ma Magyarországon nem biztosított az emberek azon joga sem, hogy megfelelő egészségügyi ellátáshoz jussanak - mondta Bangóné Borbély Ildikó.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.03.31

Szabó Tímea: Áder egy ócska báb Orbán Viktor kezében!

A Párbeszéd országgyűlési képviselője nem hagyta szó nélkül, hogy Bajszosjános azonnal aláírta a felhatalmazási törvényt. 

  • 2020.03.31

Nemzetközileg is elítélik Orbán teljhatalmát, a Fidesz másra mutogat

Orbán koronázási ceremóniája nem mindenkinek tetszett. A magyar ellenzéki pártokon kívül számos más bírálója is van a Fidesznek.

  • 2020.03.31

Riasztóan keveset költenek Orbánék védekezésre

Nemzetközi összehasonlításban is jól látszik, hogy a koronavírussal kapcsolatban Orbán csak a szavak embere. Még Románia is többször annyit fordít a járványügyi intézkedésekre. Csak a hatalom megszerzéséért cselekszik.