Orbán 15 milliárd forinttal ajándékozta meg egyik ázsiai diktátor haverját

Orbán 15 milliárd forinttal ajándékozta meg egyik ázsiai diktátor haverját

Mélyponton a forint, egekben az infláció, drágulnak az élelmiszerek és a benzin, a nyugdíjak és a családi pótlék nem növekszik. A Fidesz-kormány közben keleti diktátoroknak tolja a pénzt.

Néhány éve Kirgizisztán volta a helyszíne annak a diktátortalálkozónak, ahol Orbán igyekezett néhány trükköt ellesni az ázsiai politikusbűnözőktől.

A jó kapcsolat továbbra megmaradt, mert hétfőn Magyarországra látogatott Szooronbaj Dzseenbekov, kirgiz elnök és tárgyalt a felcsúti miniszterelnökkel is - írta meg a Népszava.

15 000 000 000 Ft megy a levesbe

A tárgyalások jól sikerültek: létrehozzák a Magyar–Kirgiz Fejlesztési Alapot, amibe Orbán gyorsan bele is tolt 15 milliárd forintot. Ez állami pénz, azaz közpénz, tehát a tőlünk beszedett adó, amit fordíthatnának másra is.

 

Keleti nyitás Orbán-módra

Orbán egy olyan országot támogat a mi pénzünkből, ahol már sokkal előrehaladottabb állapotban van a diktatúra, mint itthon. Kirgizisztánban felszámolták az ellenzéket, a sajtó teljes mértékben állami irányítás alatt van, a korrupció mindent átsző, a más véleményűeket pedig bebörtönzik és megkínozzák.

A pénznek könnyen lehet, hogy már meg is van a helye. Ahogy a hazai közbeszerzési állapotokat ismerjük, elképzelhető, hogy bizonyos kivételesen sikeres, emelkedő csillagú magyar milliárdosok vállalkozásai lesznek azok, akik bezsebelik a nagy pénzeket Kirgizisztán fejlesztéséből.

Mi meg csak nézhetünk, hogy 800 forint az alma kilója, és megint milyen magas a gázszámla.

(kiemelt kép: Orbán Viktor/facebook)

Az egyszerre keleti diktátorokkal pacsizó és magát kereszténydemokratának hazudó Orbánnak van még mit tanulnia. Jól ki is osztotta őt az Európai Néppárt elnöke.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.21

Orbánék jövőre 118 milliárdot adnak a legnagyobb állami hazugsággyárnak

A közmédiának csúfolt, valójában a Fidesz szekerét toló MTVA az eddigieknél is magasabb rekordköltségvetésből gazdálkodhat 2021-ben.

  • 2020.10.21

Lassan semmi értelme figyelni Müller Cecília adatait

Egy nap alatt 48-an haltak meg, összesen 1259 regisztrált áldozata van hazánkban a koronavírus-járványnak.

  • 2020.10.21

Kunhalmi Ágnes: az igazság végül mindig utat tör magának

Az MSZP társelnöke üdvözli az Orbán hazug lakájmédiáját elmarasztaló bírósági ítéleteket.