Orbán 5 legnagyobb hazugsága hétvégére

Orbán 5 legnagyobb hazugsága hétvégére

Péntek reggel elsütötte a hazugságágyút a miniszterelnök, hogy ne unatkozzunk hétvégén sem.

Megtartotta szokásos péntek reggeli rádióinterjúját Orbán Viktor a Kossuth Rádióban. Összegyűjtöttük belőle az 5 legpofátlanabb hazugságát.

1. A választókat tesztelik, nem a vírust.

Azt állította a miniszterelnök, hogy megvan minden szám és tudás ahhoz, hogy új kijárási szabályokat vezessenek be az országban. Ehhez képest még több mint egy hétig nem fognak erről döntést hozni. Vajon miért? Ahogy a 444-en is megjelent, a kormány mindent többször leteszteltet a közvélemény-kutatókkal mielőtt döntene. Most is ennek lehetünk tanúi. Kell még 3-4 kutatás, hogy a szavazók biztosan megmaradjanak. Hogy az életekkel mi lesz, az nem számít a Fidesznek.

2. Halálos áldozata van a kórházi ámokfutásnak.

A kórház kiürítésekkel kapcsolatban elmondta a felcsúti miniszterelnök, hogy egyetlen magyar ember életéről sem szeretnének lemondani. Ezért volt szükség a brutális gyorsaságú kiürítésre, aminek következtében embereket dobtak az utcára. Talán ez volt a legpofátlanabb hazugság, ami péntek reggel elhangzott. Hiszen éppen tegnap jelent meg, hogy Orosházán már bizonyíthatóan halálos áldozata is volt a kórház kiürítésnek.

3. A munka számít, nem az ember.

Ahány munkahelyet a vírus megszüntet, annyit teremtünk - mondta Orbán Viktor. Közben a gazdasági intézkedések még a szövetségesének számító Iparkamara szerint is elégtelenek a munkahelyek és a vállalkozások megvédésére. De ami a legfontosabb, hogy az emberek megélhetésének megvédését nem is gondolja szempontnak a miniszterelnök. Nem csak munkahellyel lehetne azt megvédeni, főleg válsághelyzetben.

4. Se munkásnak, se munkanélkülinek nem segít.

Fontos célként fogalmazta meg a miniszterelnök a munkavállalók segítését az első három hónapban. Ezzel szemben a munkájukat megtartani igyekvőket csak nagyon szűk méretben segíti a kormány intézkedés csomagja. Ami ennél nagyobb baj, hogy a munkanélküliekre egyáltalán nem gondolnak. Magyarországon a legalacsonyabb összegű a munkanélküli segély és nálunk jár a legkevesebb ideig a kontinensen. Ezen még válság idején sem hajlandó változtatni a vadkapitalizmusban ragadt miniszterelnök.

5. Mészárosra költik az EU-pénzeket a vírus helyett.

Orbán a választók arcába hazudta, hogy nem kapunk plusz forrásokat az Európai Uniótól. Holott a közvetlenül megkapott pénzek mellett, a fejlesztésre felhasználható pénzeket is elkölthetnénk a védekezésre. Azonban a Fidesznek, mint mindig, most is fontosabb Mészáros Lőrinc gazdagodása, mint a magyar emberek biztonsága.

      

      

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.05.28

Szabó Szabolcs rámutatott: Orbánék nagyon trükkösen szüntetik meg a válsághelyzetet

Csepel-Soroksár független országgyűlési képviselője szemléletesen mutatta be Orbán trükközését.

  • 2020.05.28

DK: a kormány adja vissza az önkormányzatoktól elvett forrásokat!

A Demokratikus Koalíció arra szólítja fel a kormányt, hogy adja vissza az önkormányzatoknak a koronavírus-járvány során tőlük elvett forrásokat.

  • 2020.05.28

Hiába kapott brutális milliárdokat, mégis 800 alkalmazottat küld el Mészáros szállodalánca

Úgy tűnik, nem túl hálás nekünk adófizetőknek Mészáros Lőrinc, amiért 17 milliárdos támogatást kapott a szállodalánca, ugyanis 800 alkalmazottat rúgnak ki.