Orbán csicskái még a mentők valós kiérkezési idejét is elhazudják

Orbán csicskái még a mentők valós kiérkezési idejét is elhazudják

Orbán bábjai odáig süllyedtek, hogy már a mentők kiérkezési idejének statisztikájáról is hazudoznak.

A Népszava világított rá, hogy Rétvári Bence a jobbikos Lukács László kérdésére adott írásbeli válaszában arról hazudozik, hogy gyorsulnak a mentők. Orbán egyik legnagyobb szájú csicskája szerint ugyanis az utóbbi években folyamatosan javult a sürgős esetekben a kiérkezési idő.

Ez azonban ordas nagy kamu, csak játék a számokkal.

A Népszava cikkéből az is kiderült, hogy ezeknek az adatoknak nagyon nem szabad hinni. A statisztikák csúnyán elferdítik a valóságot azzal, hogy a kiérkezési időt a mentőautó elindulása és a helyszínre érkezés között számolják, nem pedig a beérkezett segélykéréstől.

Pedig nagyon gyakran előfordul, hogy nem tud mentőautó azonnal elindulni a segélykéréshez, ugyanis nincs elég kocsi.

Délutánonként Budapesten öt és hét óra között átlagosan 30 feladatot nem lehet azonnal kiadni, este hét után az ilyen esetek száma tízre csökken. Az ezzel eltelő időt azonban nem számítják bele a statisztikába. 

Orbánék még ezt is elrontották. 

Bár 15 milliárd forintot fordítottak arra a célra, hogy a sürgős esetek 90 százalékában 15 percen belül érjen ki a mentő ez az Állami Számvevőszék szerint nem sikerült. Pedig az ÁSZ Orbán egyik leghűbb kiszolgálója. Mégis, az egyik vizsgálatukban megkérdezték az ügyfeleket is, akik szerint csak a hívások felében érkeztek ki 15 perc alatt a mentők.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.04

Az MSZP tisztességes béreket és erős dolgozói jogokat, szakszervezetet követel

Mivel a kormány NEM törődik a munkavállalókkal, így az MSZP áll ki értük. Az ellenzéki párt követeli a dolgozók jogainak azonnali helyreállítását, és tisztességes béreket. Az MSZP azt javasolja, hogy a szakszervezetek is gyűjthessenek 1 százalékot.

  • 2020.06.04

MSZP: minden érintettnek azonos összegben járjon a 13. havi nyugdíj

A jó 13. havi nyugdíj igazságos, tisztességes és mindenkinek azonos összegben jár - mondta a Parlamentben Korózs Lajos, a szocialisták képviselője.

  • 2020.06.04

Varga Zoltán: szemfényvesztés a fideszes 13. havi nyugdíj

Szó sincs 13. havi nyugdíjról, ez az intézkedés szemfényvesztés, mert a kormány nem orvosolja a jelenlegi problémákat, az ütemezéssel és az összegekkel ez a lépés nem elég - mondta a Parlamentben Varga Zoltán, a DK képviselője.