Orbán egy országot fenyegetett meg az évértékelőjén megjelenő katonákkal

Orbán egy országot fenyegetett meg az évértékelőjén megjelenő katonákkal

Orbán igazi putyinistához méltón erőt próbál demonstrálni azzal, hogy katonákat vezényeltetett saját évértékelőjére. Ráadásul valószínűleg törvénysértő módon. 

Orbán hazugságokkal teli évértékelőjének egyik meglepő pillanata volt, amikor a közönség soraiban katonai egyenruhában lehetett észrevenni egy altábornagyot, a magyar Honvédség parancsnokát, annak helyettesét, a Magyar Honvédelmi Parancsnokság törzsfőnökét és több más nyugalmazott hadvezetőt is. Orbán beszédében még utalt is arra, hogy ők invitálták a katonákat. 

Ilyen egy demokráciában nem történhetne meg!

A Népszava keddi cikkében arra hívja fel a figyelmet, hogy az 1993-as honvédelmi törvény szigorúan tiltja, hogy katona pártrendezvényen egyenruhát viseljen. Márpedig a felcsúti miniszterelnök évértékelője a Fidesz pártalapítványának rendezvénye.  

A rendszerváltás óta először voltak pártrendezvényen egyenruhás tisztek.

Ezt a törvényt csak úgy lehet kijátszani, ha a katona engedélyt kap az állományilletékes parancsnoktól ad, illetve ha olyankor a katonai szervezetet hivatalosan képviseli.

Azonban a Honvédelmi Minisztérium szerint az évértékelő nem pártrendezvény. Ez arra enged következtetni, hogy nem csak erkölcsileg, de  jogilag sem volt elfogadható a katonák jelenléte. 

De mi másért rendelt volna saját évértékelőjére katonákat Orbán, ha nem azért, hogy erőt fitogtasson és félelmet keltsen?

(Kiemelt kép: Orbán Viktor Facebook-oldala.)

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.04

Az MSZP tisztességes béreket és erős dolgozói jogokat, szakszervezetet követel

Mivel a kormány NEM törődik a munkavállalókkal, így az MSZP áll ki értük. Az ellenzéki párt követeli a dolgozók jogainak azonnali helyreállítását, és tisztességes béreket. Az MSZP azt javasolja, hogy a szakszervezetek is gyűjthessenek 1 százalékot.

  • 2020.06.04

MSZP: minden érintettnek azonos összegben járjon a 13. havi nyugdíj

A jó 13. havi nyugdíj igazságos, tisztességes és mindenkinek azonos összegben jár - mondta a Parlamentben Korózs Lajos, a szocialisták képviselője.

  • 2020.06.04

Varga Zoltán: szemfényvesztés a fideszes 13. havi nyugdíj

Szó sincs 13. havi nyugdíjról, ez az intézkedés szemfényvesztés, mert a kormány nem orvosolja a jelenlegi problémákat, az ütemezéssel és az összegekkel ez a lépés nem elég - mondta a Parlamentben Varga Zoltán, a DK képviselője.