Orbán egy országot fenyegetett meg az évértékelőjén megjelenő katonákkal

Orbán egy országot fenyegetett meg az évértékelőjén megjelenő katonákkal

Orbán igazi putyinistához méltón erőt próbál demonstrálni azzal, hogy katonákat vezényeltetett saját évértékelőjére. Ráadásul valószínűleg törvénysértő módon. 

Orbán hazugságokkal teli évértékelőjének egyik meglepő pillanata volt, amikor a közönség soraiban katonai egyenruhában lehetett észrevenni egy altábornagyot, a magyar Honvédség parancsnokát, annak helyettesét, a Magyar Honvédelmi Parancsnokság törzsfőnökét és több más nyugalmazott hadvezetőt is. Orbán beszédében még utalt is arra, hogy ők invitálták a katonákat. 

Ilyen egy demokráciában nem történhetne meg!

A Népszava keddi cikkében arra hívja fel a figyelmet, hogy az 1993-as honvédelmi törvény szigorúan tiltja, hogy katona pártrendezvényen egyenruhát viseljen. Márpedig a felcsúti miniszterelnök évértékelője a Fidesz pártalapítványának rendezvénye.  

A rendszerváltás óta először voltak pártrendezvényen egyenruhás tisztek.

Ezt a törvényt csak úgy lehet kijátszani, ha a katona engedélyt kap az állományilletékes parancsnoktól ad, illetve ha olyankor a katonai szervezetet hivatalosan képviseli.

Azonban a Honvédelmi Minisztérium szerint az évértékelő nem pártrendezvény. Ez arra enged következtetni, hogy nem csak erkölcsileg, de  jogilag sem volt elfogadható a katonák jelenléte. 

De mi másért rendelt volna saját évértékelőjére katonákat Orbán, ha nem azért, hogy erőt fitogtasson és félelmet keltsen?

(Kiemelt kép: Orbán Viktor Facebook-oldala.)

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.03.27

Ujhelyi: 520 milliárd forint EU-forrás áll a kormány rendelkezésre

Ötszázhúszmilliárd forint uniós forrás áll már most a magyar kormány rendelkezésére a koronavírus-járvány elleni védekezésre - közölte az MSZP európai parlamenti képviselője pénteken online sajtótájékoztatóján.

  • 2020.03.27

LMP: béremelésre és az önkormányzatok nagyobb segítésére van szükség

Az egészségügyi és a szociális dolgozók bérének azonnali emelését, valamint az önkormányzatok nagyobb támogatását tartja szükségesnek az LMP a koronavírus-járvány elleni védekezés során.

  • 2020.03.27

Jobbik: vírusügyben lassan, üzleti ügyekben gyorsan lép a kormány

Szilágyi György, a Jobbik alelnöke szerint Orbán Viktor és a Fidesz egész héten hazudott és becsapta a magyar embereket.