Orbán keménykedése miatt újabb 214 millió eurót bukott az ország

Orbán keménykedése miatt újabb 214 millió eurót bukott az ország

Az EGT/Norvég Alapokról készült friss kiadvány szerint a finanszírozásra kijelölt 15 ország közül Magyarország az egyetlen, amely 2014 óta nem jutott támogatáshoz - írta a Népszava.

Magyarország sem az EGT Alap 109 millió eurójából, sem a Norvég Alap 105,7 milliójából nem kapott egy centet sem, vagyis összességében több mint 214 millió eurót buktunk azért, mert Orbán Viktor felcsúti futballhuligán ki akarja nyírni a magyar civil szervezeteket.

Ez 73 973 082 604 forint.

Nem véletlen.

Az alapok kiemelten az alapvető jogok és a jogállam tiszteletben tartásának elősegítését, a civil szféra erősítését pénzelik, amely célok Orbán illiberális rendszere számára nemcsak értéktelenek, de veszélyesek is. Orbán minden lépéséből látszik, hogy nem a szabad európai demokrácia, hanem a török féldiktatúra a példa számára.

Vagyis: inkább ne legyen lé, ha abból a szabadságot támogatnák.

A másik olvasata a dolognak, hogy Orbán inkább lemond a pénzekről, ha azt nem az általa gründolt álcivil szervezetek költhetik el Békemenetre, és játszhatják át Mészáros Lőrinc főstróman és társai javára.

Vagyis: ha nem lehet az övé a lóvé, ne legyen inkább senkié!

(VIA)

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.01

Megnyitották a kiskunhalasi konténerkórházat, de orvosokból még mindig nincs elég

A kórházi kezelésre szoruló betegek száma olyan dinamikával emelkedett, hogy a jelenlegi körülmények között a városi Semmelweis kórház már nem tudta biztosítani az ellátásukat. Orvosokat, ápolókat a környező térségekből vezényelnek át.

  • 2020.10.01

Dobrev Klára: A nyugodt időskor nem kell, hogy kiváltság legyen

Október 1-je az idősek világnapja. Az Európai Parlament alelnöke szerint az időseinkkel nemcsak ezen a napon kell törődnünk, hanem az év minden napján. Ez az, amit a vámpírkormány évek óta nem tesz meg.

  • 2020.10.01

Az Alapjogokért Központ mögött álló cégbe dől a lé, de nem tudni, honnan

660 milliós támogatás folyt be az Alapjogokért Központ mögött álló Jogállam és Igazság Nonprofit Kft. nevű cégbe tavaly - írta meg a korrupciófigyelő K-Monitor oldal.