Orbán minden diákot megszívat az új NAT-tal

Orbán minden diákot megszívat az új NAT-tal

Keményen nekiment Orbán új Nemzeti alaptantervének a Pedagógusok Szakszervezete is. Rég volt akkora egyetértés szakmai szervezetek között, mint a NAT-tal szembeni kiállás ügyében. 

A Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) is súlyos kifogásai vannak az új Nemzeti alaptantervvel kapcsolatban.

PSZ: Törvénysértést követett el a kormány.

A szakszervezet korábbi sajtótájékoztatóján Totyik Tamás, a PSZ egyik alelnöke úgy nyilatkozott, mulasztásos törvénysértést követett el a kormány. Az oktatásért felelős miniszternek ugyanis rendszeresen, de legalább ötévente értékelnie kell az alaptantervről szóló tapasztalatokat, ez azonban elmaradt. Azt mondta: nem tudják megmagyarázni, hogy miért, milyen elvek alapján volt szükség a Nat módosítására.

A PSZ kijelentette, hogy a követelményrendszer legalább harmadát el kell hagyni, csökkentve a tanulói terheket. Minden negyedik gyermek funkcionális analfabéta. Őket kellene felzárkóztatni az arról szóló vita helyett, hogy kit legyen kötelező olvasni. A legfontosabb, hogy olvassanak a fiatalok.

Annak a kapkodásnak, amit Orbán és csicskái produkálnak, leginkább a tanulók és a pedagógusok lesznek az áldozatai.

A PSZ közleményéből ráadásul az is kiderült, hogy hiába kötöttek stratégiai megállapodást az Emmi-vel. A megeggyezés ellenére sem kapták meg a Nemzeti alaptanterv legutóbbi koncepcióját.

Ennyit ér a fideszesek szava!

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.07

Még a török harcjárműveket is Mészáros üzlettársán keresztül vesszük!

Nem is akármelyik partnerről van szó, hanem az a Szíjj László száll be a tankbizniszbe, akinek a magánrepülőjén rendszeresen utaznak fideszes politikusok és talpnyalók. A szerződés részletei persze titkosak 30 évig.

  • 2020.07.07

Ha a fideszes propagandista nem lenne ilyen buta, most nagyon szégyellné magát

Miért éreznek késztetést a fideszes "szakértők" arra, hogy bebizonyítsák, buták, de legalább hűek a Fideszhez?

  • 2020.07.07

8,5 milliárd forintot kapott a pénzünkből a Lázár János hobbitelkeként működő mezőhegyesi ménesbirtok

A vámpírkormányt nem érdekli a válság. Ha egészségügyre és oktatásra nincs pénz, a haverok kistafírozására akkor is költenek. Lázár János a vidékre elsuvasztott lóügyi miniszter sem járt rosszul.