Orbán rokonának üzlettársa 779 millióért épített 2,5 kilométer kerékpárutat Pakson

Orbán rokonának üzlettársa 779 millióért épített 2,5 kilométer kerékpárutat Pakson

Sebestyén Roland több egyszerű fideszes oligarchánál. Közvetlenül Orbán Viktor felcsúti miniszterelnök családjához köthető.

Tavaly ősszel Paks fideszes vezetése büszkén jelentette be, hogy elkészült a bicikliút, ami a várost a Dunakömlőd nevű településrésszel köti össze. Volt azonban itt pár furcsaság, például

  • Az alig 2,5 kilométeres út az eredetileg árhoz képest 300 millióval többe, 779 millió forintba került.
  • A fideszes önkormányzat egy Sebestyén Roland nevű vállalkozót bízott meg a bicikliút megépítésével, aki Orbán Viktor feleségének, Lévai Anikónak a szűkebb rokonságával is üzletelt.
  • Sebestyén Roland két cége, a Real-Rent és az Amalfi Hungária jelentős építőipari megrendeléseket kapott Pakson: két év alatt 2,1 milliárd forint értékben szerzett megbízásokat.

Sebestyén Roland több egy egyszerű fideszes vállalkozónál. Ugyanis közvetlenül köthető Orbán Viktor felcsúti miniszterelnök családjához. A kapcsolódási pont Lévai Gizella, Orbán feleségének, Lévai Anikónak a nővére. Lévai Gizella fiával, Szeghalmi Márk Ádámmal 2016-ban Sebestyén közös céget alapított. Egyik ügyvezetőjének üzlettársa pedig Gizella férje, Ökrös Imre, valamint annak testvére, Marianna. Ökrös Imre egyébként egy lakóparki beruházásban alvállalkozója is Sebestyén egyik cégének.

Igen, olyan szövevényes, mintha a Keresztapa című maffiafilmben próbáljuk a rokoni kapcsolatokat felgöngyölíteni, a hasonlóság nyilván nem véletlen. Hiszen a családok célja mindkét esetben hasonló. Pénzszerzés és hatalom bármi áron!

Az ügy azonban még tovább szövődik, olvasd tovább a 444-en!

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.02

Szabó Szabolcs: Szerencsére EU tagok vagyunk, így most újabb uniós támogatás várható

Miközben Orbán állandóan az EU ellen hergel, addig újabb támogatásokra számíthatunk az uniótól. Erre Szabó Szabolcs világított rá.

 

  • 2020.06.02

Szabó Tímea: Orbán felfüggesztheti az alapjogokat, tovább lophatja a közpénzeket

A Párbeszéd frakcióvezetője felhívta a figyelmet, hogy Orbánék csak látszatra mondanak le a teljhatalomról. Az egészségügyi vásághelyzet továbbra is szabad kezet ad a kormánynak.

  • 2020.05.30

Balog Zoltán öt legundorítóbb kijelentése

A fideszes Balog Zoltánról tudjuk, hogy vizet prédikál, de néhány kijelentésével örökre beírta magát a csicskák könyvébe.