Párbeszéd: Legyen alapjog az otthoni munkavégzés

Párbeszéd: Legyen alapjog az otthoni munkavégzés

A Párbeszéd határozati javaslattal szeretné elérni, hogy alapvető munkavállalói jog legyen az otthonról történő munkavégzés. Különösen járványügyi vészhelyzetben, de a vészhelyzet elmúltával is.

Kocsis-Cake Olivio online sajtótájékoztatóján beszélt a Párbeszéd határozati javaslatáról, amit az otthoni munkavégzés alapvető joggá tételéről kívánnak benyújtani.

A Párbeszéd már korábban is követelte a kormánytól, hogy alkalmazkodjanak a modern kor elvárásaihoz.

Párbeszéd 2014 óta szeretné elérni, hogy Magyarországon mindenki számára legyen ingyenesen hozzáférhető olyan szélessávú internet, ami alkalmas otthoni munkavégzésre és tanulásra is.

A mostani javaslattal pedig megteremtenék az otthoni munkavégzés jogi alapjait.

Biztosítanák a munkavállaló számára, hogy ez ne munkáltatói ajándék, hanem alapvető jog legyen. Remélhetőleg a gyakorlati megfontolások a Fideszt is meggyőzik a javaslat ésszerűségéről.

A Párbeszéd tervezetének lényege a következő:
  • Az otthon is elvégezhető munkák esetében a munkavállaló alapjoga volna az otthoni munka.
  • Évente 52 napnyi otthoni munkát biztosítana a törvény.
  • 26 napról a munkavállaló, 26 napról pedig a munkáltató döntene.
Különösen fontos lenne ezt a javaslatot a járványhelyzet miatt minél hamarabb bevezetni. De ha most bevezetnénk, akkor lépéselőnybe kerülhetnénk a fejlődésben, ami gazdasági előnyökkel is járhatna az országnak.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.02

Szabó Szabolcs: Szerencsére EU tagok vagyunk, így most újabb uniós támogatás várható

Miközben Orbán állandóan az EU ellen hergel, addig újabb támogatásokra számíthatunk az uniótól. Erre Szabó Szabolcs világított rá.

 

  • 2020.06.02

Szabó Tímea: Orbán felfüggesztheti az alapjogokat, tovább lophatja a közpénzeket

A Párbeszéd frakcióvezetője felhívta a figyelmet, hogy Orbánék csak látszatra mondanak le a teljhatalomról. Az egészségügyi vásághelyzet továbbra is szabad kezet ad a kormánynak.

  • 2020.05.30

Balog Zoltán öt legundorítóbb kijelentése

A fideszes Balog Zoltánról tudjuk, hogy vizet prédikál, de néhány kijelentésével örökre beírta magát a csicskák könyvébe.