Példátlan Orbán ötlete a tanárok bérének elvételéről

Példátlan Orbán ötlete a tanárok bérének elvételéről

Európában sehol nem veszik el a tanárok fizetését, csak Orbán Viktor fejében fordul meg ilyen szívtelen bumburnyákság.

Míg Orbán Viktor felcsúti miniszterelnök arról beszél, hogy az iskolák bezárása esetén a tanároknak hónapokig nem adna fizetést, az EzaLényeg.hu úgy tudja, Európában ezt sehol sem lépték meg.

Nem tudunk olyan európai országról, ahol a pedagógusokat fizetés nélküli szabadságra küldték volna a járvány miatt.

  • Az osztrák kormány egyik tisztviselője pénteken úgy nyilatkozott: Ausztriában semmilyen anyagi hátrány nem érheti a pedagógusokat amiatt, hogy a koronavírus-járvány miatt bezárják az iskolákat. Azt elvárják ugyan az osztrák tanároktól, hogy a diákok rendelkezésére álljanak online, de arról szó sincs, hogy fizetés nélküli szabadságra küldenének bárkit is közülük.
  • A lapunknak nyilatkozó olasz pedagógus elmondta: náluk a tanárok a normál fizetésüket kapják a tanszünet alatt, dolgozniuk nem kell. Ennek ellenére sok pedagógus és diák együtt úgy döntött, hogy online megtartják az órák egy részét. Erre azonban senki sem kötelezi őket, ez nem feltétele a fizetésüknek.
  • Szlovákiai forrásunk szerint szó sincs arról, hogy északi szomszédunknál bárkitől is megvonnák a fizetését. A szlovákiai iskolákban és más intézményekben mindenki normál fizetést kap, függetlenül attól, hogy a járvány miatt lezárják-e azokat.
  • Romániában bezárták az iskolákat, de az nem merült fel, hogy a tanárok emiatt nem kapnának fizetést - mondta egy Erdélyben élő magyar olvasónk, aki azt is hozzátette: nem érti, hogy Magyarországon hogyan merülhet egyáltalán fel ilyesmi, ő még nem is hallott ilyenről.

Vagyis Európában sehol nem veszik el a tanárok fizetését, csak Orbán Viktor fejében fordul meg ilyen szívtelen bumburnyákság.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.04

Az MSZP tisztességes béreket és erős dolgozói jogokat, szakszervezetet követel

Mivel a kormány NEM törődik a munkavállalókkal, így az MSZP áll ki értük. Az ellenzéki párt követeli a dolgozók jogainak azonnali helyreállítását, és tisztességes béreket. Az MSZP azt javasolja, hogy a szakszervezetek is gyűjthessenek 1 százalékot.

  • 2020.06.04

MSZP: minden érintettnek azonos összegben járjon a 13. havi nyugdíj

A jó 13. havi nyugdíj igazságos, tisztességes és mindenkinek azonos összegben jár - mondta a Parlamentben Korózs Lajos, a szocialisták képviselője.

  • 2020.06.04

Varga Zoltán: szemfényvesztés a fideszes 13. havi nyugdíj

Szó sincs 13. havi nyugdíjról, ez az intézkedés szemfényvesztés, mert a kormány nem orvosolja a jelenlegi problémákat, az ütemezéssel és az összegekkel ez a lépés nem elég - mondta a Parlamentben Varga Zoltán, a DK képviselője.