Példátlan Orbán ötlete a tanárok bérének elvételéről

Példátlan Orbán ötlete a tanárok bérének elvételéről

Európában sehol nem veszik el a tanárok fizetését, csak Orbán Viktor fejében fordul meg ilyen szívtelen bumburnyákság.

Míg Orbán Viktor felcsúti miniszterelnök arról beszél, hogy az iskolák bezárása esetén a tanároknak hónapokig nem adna fizetést, az EzaLényeg.hu úgy tudja, Európában ezt sehol sem lépték meg.

Nem tudunk olyan európai országról, ahol a pedagógusokat fizetés nélküli szabadságra küldték volna a járvány miatt.

  • Az osztrák kormány egyik tisztviselője pénteken úgy nyilatkozott: Ausztriában semmilyen anyagi hátrány nem érheti a pedagógusokat amiatt, hogy a koronavírus-járvány miatt bezárják az iskolákat. Azt elvárják ugyan az osztrák tanároktól, hogy a diákok rendelkezésére álljanak online, de arról szó sincs, hogy fizetés nélküli szabadságra küldenének bárkit is közülük.
  • A lapunknak nyilatkozó olasz pedagógus elmondta: náluk a tanárok a normál fizetésüket kapják a tanszünet alatt, dolgozniuk nem kell. Ennek ellenére sok pedagógus és diák együtt úgy döntött, hogy online megtartják az órák egy részét. Erre azonban senki sem kötelezi őket, ez nem feltétele a fizetésüknek.
  • Szlovákiai forrásunk szerint szó sincs arról, hogy északi szomszédunknál bárkitől is megvonnák a fizetését. A szlovákiai iskolákban és más intézményekben mindenki normál fizetést kap, függetlenül attól, hogy a járvány miatt lezárják-e azokat.
  • Romániában bezárták az iskolákat, de az nem merült fel, hogy a tanárok emiatt nem kapnának fizetést - mondta egy Erdélyben élő magyar olvasónk, aki azt is hozzátette: nem érti, hogy Magyarországon hogyan merülhet egyáltalán fel ilyesmi, ő még nem is hallott ilyenről.

Vagyis Európában sehol nem veszik el a tanárok fizetését, csak Orbán Viktor fejében fordul meg ilyen szívtelen bumburnyákság.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.03.27

Ujhelyi: 520 milliárd forint EU-forrás áll a kormány rendelkezésre

Ötszázhúszmilliárd forint uniós forrás áll már most a magyar kormány rendelkezésére a koronavírus-járvány elleni védekezésre - közölte az MSZP európai parlamenti képviselője pénteken online sajtótájékoztatóján.

  • 2020.03.27

LMP: béremelésre és az önkormányzatok nagyobb segítésére van szükség

Az egészségügyi és a szociális dolgozók bérének azonnali emelését, valamint az önkormányzatok nagyobb támogatását tartja szükségesnek az LMP a koronavírus-járvány elleni védekezés során.

  • 2020.03.27

Jobbik: vírusügyben lassan, üzleti ügyekben gyorsan lép a kormány

Szilágyi György, a Jobbik alelnöke szerint Orbán Viktor és a Fidesz egész héten hazudott és becsapta a magyar embereket.