Péntektől arcfelismerő rendszerrel is igazoltathat a rendőrség

Péntektől arcfelismerő rendszerrel is igazoltathat a rendőrség

Alapjaiban fog megváltozni, milyen eszközökkel azonosíthatja a rendőr a személyazonosságunkat.

Május 1-től alapjaiban változik meg, hogy egy igazoltatás során milyen eszközökkel azonosíthatja a rendőr a személyazonosságának igazolását megtagadókat - világított rá az Amnesty International. 

A pénteken hatályba lépő szabályok szerint amennyiben valaki megtagadja személyazonosságának igazolását (vagy nem tudja magát igazolni), a rendőrség fényképfelvételt készíthet róla. A képet pedig egy arckép elemző rendszeren keresztül futtatva, automatizált eljárásban összevetik a személyiadat- és lakcím nyilvántartásban szereplő adatokkal. Ilyen adat például a személyi készítésekor készült kép.

Az új rendszerrel kapcsolatos részletekről itt olvashat bővebben.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.02

Szabó Szabolcs: Szerencsére EU tagok vagyunk, így most újabb uniós támogatás várható

Miközben Orbán állandóan az EU ellen hergel, addig újabb támogatásokra számíthatunk az uniótól. Erre Szabó Szabolcs világított rá.

 

  • 2020.06.02

Szabó Tímea: Orbán felfüggesztheti az alapjogokat, tovább lophatja a közpénzeket

A Párbeszéd frakcióvezetője felhívta a figyelmet, hogy Orbánék csak látszatra mondanak le a teljhatalomról. Az egészségügyi vásághelyzet továbbra is szabad kezet ad a kormánynak.

  • 2020.05.30

Balog Zoltán öt legundorítóbb kijelentése

A fideszes Balog Zoltánról tudjuk, hogy vizet prédikál, de néhány kijelentésével örökre beírta magát a csicskák könyvébe.