Peruban is eltitkolták Szijjártóék a pedofil nagykövet ügyét

Peruban is eltitkolták Szijjártóék a pedofil nagykövet ügyét

A Külügyminisztérium nemcsak a magyar emberek, de a perui kormány és hatóságok előtt is titkolta, mi volt a valódi oka, hogy Kaletát csöndben hazakísérték a titkosszolgálat ügynökei.

Ahogy a magyar közvélemény, úgy a perui külügyminisztérium sem tudta mostanáig, hogy Kaleta Gábor magyar nagykövet tavaly azért távozott az állomáshelyéről és tért vissza Budapestre, mert gyermekpornográfiával gyanúsították meg - tudta meg az Index. A lap perui külügyi forrásokra hivatkozva azt írja, a hivatkozás személyes okokról szólt, és több mint valószínű, hogy csak a pedofil fideszes hazatérése után napokkal szóltak a dél-amerikai kollégáknak a hazarendelésről.

Szijjártó Péter külügyminiszter tehát nemcsak a magyar emberek, de a perui kormány és a hatóságok előtt is egy évig titkolta, mi volt a valódi oka annak, hogy Kaleta Gábort szép csöndben hazakísérték a titkosszolgálat ügynökei.

Korábban az RTL adta hírül, hogy Kaleta Gábor különböző hivatali laptopján és okostelefonján nagyjából 19 000 gyermekpornónak minősülő felvételt találtak. A Fővárosi Törvényszék szóvivője a televíziónak azt is megerősítette, hogy a volt perui nagykövet ellen már vádat emeltek, pere márciusban kezdődik.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.01

Megnyitották a kiskunhalasi konténerkórházat, de orvosokból még mindig nincs elég

A kórházi kezelésre szoruló betegek száma olyan dinamikával emelkedett, hogy a jelenlegi körülmények között a városi Semmelweis kórház már nem tudta biztosítani az ellátásukat. Orvosokat, ápolókat a környező térségekből vezényelnek át.

  • 2020.10.01

Dobrev Klára: A nyugodt időskor nem kell, hogy kiváltság legyen

Október 1-je az idősek világnapja. Az Európai Parlament alelnöke szerint az időseinkkel nemcsak ezen a napon kell törődnünk, hanem az év minden napján. Ez az, amit a vámpírkormány évek óta nem tesz meg.

  • 2020.10.01

Az Alapjogokért Központ mögött álló cégbe dől a lé, de nem tudni, honnan

660 milliós támogatás folyt be az Alapjogokért Központ mögött álló Jogállam és Igazság Nonprofit Kft. nevű cégbe tavaly - írta meg a korrupciófigyelő K-Monitor oldal.