Pintért tesztelték, de sokakat nem: az újságíró rákérdezett, Kovács elhordta mindennek

Pintért tesztelték, de sokakat nem: az újságíró rákérdezett, Kovács elhordta mindennek

Rémisztő sajtótájékoztatón vagyunk túl, Kovács Zoltán kormányszóvivő újságírói kérdésre nem mondott el semmit azon kívül, hogy az újsággal van a baj.

A kormány azt a közleményt adta ki, hogy:

Minden magyar állampolgárra egyformán érvényesek a szabályok, ezért Pintér Sándor belügyminiszter esetében is elkezdődtek a járványügyi vizsgálatok. A miniszternek tünetei nincsenek, ennek ellenére az egészségügyi előírásoknak megfelelően az ő esetében is elvégezték a szükséges vizsgálatokat, melyeknek eredményéről a nyilvánosságot is tájékoztatni fogjuk.

A jelenleg érvényes magyarországi protokoll értelmében azonban két dolog kell a teszteléshez:
  1. tünet
  2. kapcsolat
Nem elég csak betegnek lenni, de az sem elég, ha valaki együtt volt egy koronavírusossal, és nem lázas. Voltak egészségügyi dolgozók, akik vélhetően napokig voltak együtt koronavírusos beteggel megfelelő védőfelszerelés nélkül, de elsőre még tesztelni sem akarták őket.

Erre szeretett volna rákérdezni Kovács Zoltán vasárnapi sajtótájékoztatóján a 444.hu, de a kormányszóvivő válaszában arról beszélt, hogy

„a 444-nek és néhány társának nem kell okosabbnak lennie a járványügyi szakembereknél”, és higgyük el, hogy a járványügyi szakemberek tudják mit kell tenni, és a leghatározottabban szeretné cáfolni, hogy bármely egészségügyi dolgozó esetében vagy bármely eset esetében ne tartanák be ezeket az eljárásokat. 

A portál azon kérdésére, hogy tisztázhatnánk-e, hogy akkor mik is ezek az eljárások, Kovács közölte, hogy ezt nem kell tisztázni.

Sokkal több kárt okoznak, higgyék el, azzal hogy okosabban próbálnak lenni, és szenzációt akarnak keresni minden egyes eset mögött –

mondta az államtitkár, aki nem válaszolt a kérdésre.

24.hu is írt a sajtótájékoztatóról. A portál úgy fogalmaz:

 

Amikor Kovács a Magyar Orvosi Kamara megválasztott vezetőjéről beszél, és politikai kötődésével magyarázza, hogy a szervezet szigorúbb intézkedéseket követel, elfelejti, hogy a nyilvánosság a közéleti viták terepe, márpedig ebben a helyzetben a politikusok politikai döntéseket hoznak, hiszen az egyes szakemberek érveit, mondásait összevetve határoznak.

Ezekhez a döntésekhez járulnak hozzá a nyilvánosságban közzétett ajánlatok, javaslatok. Ráadásul következetlen is: Pintér tesztelésével kapcsolatban azt mondta, az újságíró ne gondolja okosabbnak magát a járványügyi szakembereknél, azok tudják, mi a dolguk. Ezt továbbgondolva:

Kovács államtitkár miért gondolja okosabbnak magát az orvosi kamara vezetésénél?

 

Ahogy a Fidesztől már megszoktuk, a lényegi válasz helyett magát a kérdezőt nézik hülyének, és vele együtt minden magyart, akiket tájékoztatniuk kellene.

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.03.31

Szabó Tímea: Áder egy ócska báb Orbán Viktor kezében!

A Párbeszéd országgyűlési képviselője nem hagyta szó nélkül, hogy Bajszosjános azonnal aláírta a felhatalmazási törvényt. 

  • 2020.03.31

Nemzetközileg is elítélik Orbán teljhatalmát, a Fidesz másra mutogat

Orbán koronázási ceremóniája nem mindenkinek tetszett. A magyar ellenzéki pártokon kívül számos más bírálója is van a Fidesznek.

  • 2020.03.31

Riasztóan keveset költenek Orbánék védekezésre

Nemzetközi összehasonlításban is jól látszik, hogy a koronavírussal kapcsolatban Orbán csak a szavak embere. Még Románia is többször annyit fordít a járványügyi intézkedésekre. Csak a hatalom megszerzéséért cselekszik.