Szabó Szabolcs: A kormány végképp kifarolna az Isztambuli egyezményből

Szabó Szabolcs: A kormány végképp kifarolna az Isztambuli egyezményből

A független országgyűlési képviselő egy egészen döbbenetes előterjesztésre hívta fel a figyelmet. Dobrev Klára az Európai Parlamentben fog küzdeni az Isztambuli egyezmény beiktatásáért. 

Szabó Szabolcs, Csepel-Soroksár országgyűlési képviselője közösségi oldalán világított rá, milyen döbbenetes előterjesztés került az Országgyűlés elé.

Kormánypárti politikusok olyan politikai nyilatkozatot nyújtottak be, ami elutasítja az Isztambuli egyezményhez történő csatlakozást.

Az egyezmény a családon belüli erőszak megelőzéséről, a nők és gyermekek védelméről, az elkövetők büntetlenségének megszüntetéséről szól. Ezt nem hajlandó évek óta ratifikálni a Fidesz-KDNP, most pedig végképp kifarolna belőle. Szabó Szabolcs hozzátette:

Szégyen, amit a kormánypártiak a veszélyhelyzet idején művelnek! Megint csak Hofit tudom idézni: van olyan, hogy keresztény-konzervatív értékrend, csak ez nem az.

Szél Bernadett: Több, mint árulás.

Szél Bernadett független képviselő is megszólalt az ügyben. Szerinte több, mint árulás az, hogy a járványhelyzet kellős közepén, amikor ráadásul minden mértékadó statisztika szerint nő a családon belüli erőszak, a KDNP (!) benyújtja azt a politikai nyilatkozatot, aminek a címében van, hogy micsoda iszonyatos mélyen van a kormány: “A gyermekek és a nők védelmének fontosságáról” szóló isztambuli egyezményhez csatlakozást utasítják el.

Dobrev Klára: A kormány elutasítja a nők védelmét. Mindezt akkor, amikor sok száz nő számára a "maradj otthon" szlogen a veszélyt jelenti. 

A Demokratikus Koalíció EP-képviselője sem hagyta szó nélkül a kormánypárti nyilatkozatot. A járvány miatt a világon mindenhol tombol a családon belüli erőszak. Ez alól Magyarország sem kivétel. A kormánypártoknak azonban még ilyenkor is fontosabbak a politikai játszmák. Most épp az, hogy a veszélyhelyzet alatt megakadályozzák az Isztambuli egyezmény ajánlásainak törvénybe iktatását.

Hozzátette: nem fogják ezt hagyni. Az Európai Parlamentben is az Isztambuli egyezmény beiktatásáért fog küzdeni.

 

(Kiemelt kép: MTI - Balogh Zoltán)

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.02

Szabó Szabolcs: Szerencsére EU tagok vagyunk, így most újabb uniós támogatás várható

Miközben Orbán állandóan az EU ellen hergel, addig újabb támogatásokra számíthatunk az uniótól. Erre Szabó Szabolcs világított rá.

 

  • 2020.06.02

Szabó Tímea: Orbán felfüggesztheti az alapjogokat, tovább lophatja a közpénzeket

A Párbeszéd frakcióvezetője felhívta a figyelmet, hogy Orbánék csak látszatra mondanak le a teljhatalomról. Az egészségügyi vásághelyzet továbbra is szabad kezet ad a kormánynak.

  • 2020.05.30

Balog Zoltán öt legundorítóbb kijelentése

A fideszes Balog Zoltánról tudjuk, hogy vizet prédikál, de néhány kijelentésével örökre beírta magát a csicskák könyvébe.