Szabó Szabolcs rámutatott, mi a legnagyobb baj a Fidesz oktatási felfogásával

Szabó Szabolcs rámutatott, mi a legnagyobb baj a Fidesz oktatási felfogásával

Személyes történetén keresztül mutatta be Csepel-Soroksár országgyűlési képviselője, miért nagyon káros a Fidesz-csicskák oktatáshoz való hozzáállása. 

Ahogyan arról beszámoltunk, a szélsőjobbos irodalomtörténésznek, Takaró Mihálynak ismét sikerült nagy ostobaságokat beszélnie. Orbán hű szolgája szerint

az iskola nem a gyermekek igényeit kielégítő intézmény, hanem az a feladata, hogy átörökítse a nemzeti kultúrát.

Szabó Szabolcs, Csepel-Soroksár országgyűlési képviselője sem hagyta szó nélkül Takaró kirohanását. Mint írta:

Ezzel a pedellus felfogással van az igazi gond.

Az ország egyik legbátrabb képviselője szerint igenis fontos lenne gyerekközpontúan hozzáállni az oktatáshoz, és ezen belül az irodalom tanításához is. Az első feladat, hogy szeresse meg a gyerek az olvasást. Miután ez már megvan, akkor lehet a magyar kultúra klasszikusainak az olvasására ráfordulni.

Hozzátette, hogy ő például indiánregényekkel kezdte. Pedig azok nem voltak a tanterv részei. Mégis, így megszerette az olvasást. Így mivel sok könyvet olvasott, elkezdte a magyar szerzőket is fellapozni.

Hát valahogy így működik ez, nem pedig parancsra.

Nem attól lesz valaki otthon a magyar kultúrában, ha olyan műveket olvastatunk vele erővel, ami nem neki való gyerekként. Abból csak olyan gyerekek tömegei jönnek ki, aki nem fognak olvasni.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.05

MSZP: 46000 magyar hal meg évente, mert rossz az egészségügy

Az újjáépítés helyett a fideszes oligarchák költségvetését nyújtotta be javaslatként a kormány a törvényhozásnak - mondta online sajtótájékoztatóján Korózs Lajos, a parlament népjóléti bizottságának szocialista elnöke.

  • 2020.06.05

Szégyen: Orbán már megint egy diktátornak puncsol

A felcsúti miniszterelnök nem bír leállni. Most épp a fehérorosz diktátorhoz dörgölőzik, ezzel szégyent hoz Magyarországra. Megint. 

  • 2020.06.05

Új Simicska: 24 milliárdot keresett Szíjj László

157 milliárd forint értékben értékesítette szolgáltatásait tavaly Szijj László cége. Ez szinte kizárólag állami megrendelésekből származik. Üzemi eredményük 31,5 milliárd volt.