Szabó Szabolcs: Szerencsére EU tagok vagyunk, így most újabb uniós támogatás várható

Szabó Szabolcs: Szerencsére EU tagok vagyunk, így most újabb uniós támogatás várható

Miközben Orbán állandóan az EU ellen hergel, addig újabb támogatásokra számíthatunk az uniótól. Erre Szabó Szabolcs világított rá.

 

Az Európai Bizottság hétszázötven milliárd euróval toildaná meg az EU jövőre kezdődő hosszútávú költségvetését. A 2024 végéig felhasználható európai helyreállítási alapból hazánk mindent egybevetve legalább 15 milliárd euróval részesedne - írta meg a Népszava. Erre a haírre reagált Szabó Szabolcs, Csepel-Soroksár független országgyűlési képviselője.

Szabó szerint Orbán egyfolytában az EU ellen hergeli az embereket, pedig ha nem lennénk uniós tagok, akkor most igazán nehéz helyzetben lennénk.

Tökéletes példa erre a nemrég benyújtott magyar költségvetés. Abban sajnos alig van érdemi forrás a gazdaság újraindítására - világított rá a képviselő. 

Szerencsére EU tagok vagyunk, így most újabb uniós támogatás körvonalazódik. Ha a tagállamok elfogadják, akkor 750 milliárd eurós lesz a csomag, amiből mi 15 milliárdot kapnánk (részben vissza nem térítendő támogatás, részben kedvezményes hitel formájában). Ez mai áron számolva nagyjából 5000 milliárd forint. Persze ha ezt is Mészáros, Tiborcz, Szíjj, meg a többiek kapják....

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.08

A Fidesz csicskája lett az egykor lázadó Nagy Feró

Szemen köpné fiatalkori önmaga a mai Nagy Ferót.

  • 2020.07.08

A börtönszökevény Boldog István nekiment az Antifának

Vesztegetés miatt le kellett volna csukni, most mégis jártatja a száját. Bevallotta, hogy a melegeknél csak az antifasiszták ijesztik meg jobban.

  • 2020.07.08

Az MTI nem hajlandó kitenni Vadai Ágnes a fideszes pedofilbotrányról szóló közleményét - majd mi kitesszük

Személyiségi jogokra hivatkozva cenzúrázza az ellenzéket az Orbánékat szolgáló MTI. Így védik a lebukott fideszes pedofilt.