Szél Bernadett és Szabó Szabolcs együtt áll ki a fideszes gyűlöletkeltés ellen

Szél Bernadett és Szabó Szabolcs együtt áll ki a fideszes gyűlöletkeltés ellen

Szél Bernadett és Szabó Szabolcs független országgyűlési képviselők közös állásfoglalásban szólaltak fel a bíróságok függetlenségéért és Orbán és csicskái gyűlöletkormányzása ellen. Nem finomkodtak.

Szél Bernadett független országgyűlési képviselő és Szabó Szabolcs Csepel-Soroksár országgyűlési képviselője Facebook-oldalaikon osztották meg közös állásfoglalásukat. Ebben a Fidesz-rezsim legújabb aljas, gyűlöletkeltő és hazug nemzeti konzultációja ellen szólalnak fel.

Végképp élhetetlenné válik az ország, ha a kormány gyűlöletkormányzása tovább folytatódik!

A képviselők szerint olyan időszakban élünk, amikor nem lehet csendben maradni. Nem lehet elfordítani a fejünket és nem lehet nem észrevenni, mi folyik itt. 

A felcsúti miniszterelnök és bandája most éppen a bíróságok és a szerencsétlen sorsú emberek elleni undorító uszítás céljából akar újabb nemzeti konzultációt tartani. Szél és Szabó leírja: "a független intézmények elfoglalása, a szabad média kivéreztetése, a közmédia megszállása és a civilek megbélyegzése után a független igazságszolgáltatás maradt a hatalom egyetlen korlátja." A Fidesz-maffia azért akarja a társadalma a bíróságok ellen hangolni, hogy Orbánék illiberális döntéseit többé senki ne bírálhassa felül. 

Minden jóérzésű embernek el kell utasítania Orbánék gyűlöletkeltését!

A Fidesz a cigányság ellen is csak szavazatszerzés céljából hergeli a társadalmat. Soros, Brüsszel és a „migránsok” után a kormánynak újabb ellenségképekre van szüksége, mert kormányzati teljesítménnyel képtelen fenntartani a támogatottságát.

Az éveken át gyűlöletkampányokkal traktált magyar társadalom nem visel el további feszültséget, és azt várja a kormánytól, hogy az emberek valódi problémáival foglalkozzon végre. 

Nem ellenségekre, hanem megoldásokra van szükségünk!

Szél Bernadett és Szabó Szabolcs teljes állásfoglalása:

Olyan időszakban élünk, amikor nem lehet csendben maradni. Nem lehet elfordítani a fejünket és nem lehet nem észrevenni, mi folyik itt. Szabó Szabolcs kollégámmal az alábbi állásfoglalást tesszük. 

Végképp élhetetlenné válik az ország, ha a kormány gyűlöletkormányzása folytatódik

Újabb nemzeti konzultációt akar indítani a kormány, ezúttal a bíróságok és a szerencsétlen sorsú emberek elleni hangulatkeltés céljából. Az ok nyilvánvaló: a független intézmények elfoglalása, a szabad média kivéreztetése, a közmédia megszállása és a civilek megbélyegzése után a független igazságszolgáltatás maradt a hatalom egyetlen korlátja. A jogállamiság „folyamatos tiszteletben tartása” jegyében akarja most a kormány a bíróságok ellen hangolni a közvéleményt, hogy aláássa a beléjük vetett közbizalmat, megkérdőjelezze a pártatlanságukat. A bírói hatalmi ág tekintélyének lerombolásával akar a Fidesz az egyedüli, megkérdőjelezhetetlen autoritássá válni az országban, akinek a döntéseit senki sem bírálhatja felül.

A hazai cigányság elleni hangulatkeltés célja is világos: Soros, Brüsszel és a „migránsok” után a kormánynak újabb ellenségképekre van szüksége, mert kormányzati teljesítménnyel képtelen fenntartani a támogatottságát. A legsötétebb időket idéző uszítás valójában a kormány szegénységi bizonyítványa: a miniszterelnök ma már semmi másra nem képes, mint arra, hogy szerencsétlen sorsú emberek rovására próbálja meg egyben tartani fogyatkozó táborát. És ahogy a vesztét érzi, egyre messzebbre megy: ezúttal nem egy ördöginek beállított idős ember képében megjelenő „háttérhatalom”, vagy az elvont „Brüsszel” a célpont, hanem köztünk élő, hús-vér emberek, saját honfitársaink. Ennek a súlyosan felelőtlen gyűlöletkeltésnek a következményei beláthatatlanok, a gyűlöletspirál könnyen erőszakspirálba fordulhat át. 

Ebből elég volt!

Minden humánus, hívő vagy nem hívő, kicsit is jóérzésű ember elutasítja azt a politikát, ami a nyugodt társadalmi együttélés helyett a társadalmi feszültségek szításában érdekelt. Pontosan tudjuk a történelemből, hova vezetnek a kizárólagos egyszemélyi hatalomra épülő, a nemzetet megosztó és a kisebbségeket kollektíve kirekesztő rendszerek – ne hagyjuk, hogy Magyarország visszasüllyedjen egy olyan rossz emlékű korba, amelyben megkérdőjeleződött az emberek egyenrangúsága, egyenlő emberi méltósága és törvény előtti egyenlősége. Lássuk meg, hogy hova vezet ez a politika, és lássunk át a kormány alantas szándékain!

Az éveken át gyűlöletkampányokkal traktált magyar társadalom nem visel el további feszültséget, és azt várja a kormánytól, hogy az emberek valódi problémáival foglalkozzon: a bérválsággal, a lakhatási válsággal, a lepusztuló közszolgáltatásokkal, az egészségügy katasztrofális helyzetével, az oktatás romló teljesítményével, a vidék elnéptelenedésével, a növekvő társadalmi egyenlőtlenségekkel, a romló életminőséggel és egyre súlyosabb klímaválsággal. Nem ellenségekre, hanem megoldásokra van szükségünk, nem álságos nemzeti konzultációkra, hanem valódi társadalmi egyeztetésre. A társadalmi légkör nem mérgezhető tovább, a gyűlöletkormányzás nem folytatható tovább. Élhető országot akarunk!

Szél Bernadett és Szabó Szabolcs

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.04

Ne dobd ki a kovászos uborka levét!

Itt a szezon, ilyenkor rendszeresen maradunk egy befőttes üvegnyi kovászos uborka lével, ami aranyat ér. 

  • 2020.07.04

20000 forintot vesz el Orbán minden budapestitől

A kormánypártok olyan költségvetést fogadtak el, ami bevezeti a Budapest-adót, minden egyes budapestitől elvesz évente 20 ezer forintot. Súlyos sarccal sújtották az önkormányzatokat - írja oldalán Karácsony Gergely főpolgármester.

  • 2020.07.03

Rabszolgák leszünk: heti 7 nap munka, havi 1 szabadnap

A vészhelyzet lejárta után is marad a rabszolgatörvény, továbbfejlesztett verzióban. A Fidesz látástól jövő Mikulásig dolgoztatná a magyarokat.