Szinte csak alkalmatlanok jelentkeztek iskolaőrnek

Szinte csak alkalmatlanok jelentkeztek iskolaőrnek

Már az előszűrőn kiesett az iskolaőrségre jelentkezők többsége.

A fenti hivatalos toborzófotón az látható, hogy miképp képzelte el a Fidesz az iskolaőrt: Szolid mosolyú, de azért katonás apuka, akin már ránézésre látszik, hogy ért a gyerekek nyelvén.

Ezzel szemben a valóság:

Július végéig összesen 1409 fő adta be jelentkezését a rendőrség által meghirdetett iskolaőri pályázatra, az egészségügyi, pszichológiai és erőnléti vizsgálatok után pedig augusztus 3-án 497 fő kezdte meg a képzést – tudta meg a Népszava az Országos Rendőr-főkapitányságtól.

Magyarul a jelentkezők majdnem kétharmada már az előszűrőn megbukott. Várható, hogy az egy hónapos, de kifejezetten sűrű gyorstalpalón még többen lemorzsolódnak majd.

Persze előre megjósolható volt, hogy boldog-boldogtalan jelentkezni fog. Rengetegen veszítették el a munkahelyüket a vírus miatt, az iskolaőrök fizetését pedig kifejezetten magas szintre lőtték be a nem túl magas elvárásokhoz képest.

Mivel országszerte 478 iskolába kellene őrt küldeni, nem zárható ki, hogy a rendőrség kénytelen lesz az hivatásos állományból átvezényelt utcai rendőrökkel „feltölteni a lyukakat”. 

Az embereink a bűnözőkkel való bánásmódhoz szoktak, nem a 16 éves, hangjukat próbálgató kamaszfiúk lecsillapításához. Nem véletlen, hogy a fiatalkorú elkövetőkkel foglalkozó nyomozók is speciális kiképzésben részesülnek. Konfliktus pedig nem csak a gyerekekkel adódhat, hanem tanárokkal és a felháborodott szülőkkel is.

- reagálta erre az ötletre Dávid Ferenc, a Független Rendőr Szakszervezet főtitkár-helyettese.

Azt már mi tesszük hozzá, hogy az iskolákba vezényelt rendőrök nagyon is hiányozhatnak olyan helyekről, ahol valóban szükség lehet rájuk.

Nem lenne jobb, ha Orbánék inkább elfelejtenék ezt a baromságot, és egy rendes, civilizált megoldással állnának elő, mint más normális országokban?

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.01

Megnyitották a kiskunhalasi konténerkórházat, de orvosokból még mindig nincs elég

A kórházi kezelésre szoruló betegek száma olyan dinamikával emelkedett, hogy a jelenlegi körülmények között a városi Semmelweis kórház már nem tudta biztosítani az ellátásukat. Orvosokat, ápolókat a környező térségekből vezényelnek át.

  • 2020.10.01

Dobrev Klára: A nyugodt időskor nem kell, hogy kiváltság legyen

Október 1-je az idősek világnapja. Az Európai Parlament alelnöke szerint az időseinkkel nemcsak ezen a napon kell törődnünk, hanem az év minden napján. Ez az, amit a vámpírkormány évek óta nem tesz meg.

  • 2020.10.01

Az Alapjogokért Központ mögött álló cégbe dől a lé, de nem tudni, honnan

660 milliós támogatás folyt be az Alapjogokért Központ mögött álló Jogállam és Igazság Nonprofit Kft. nevű cégbe tavaly - írta meg a korrupciófigyelő K-Monitor oldal.