Szlávik a szennyvízminták alapján: tovább emelkedik a fertőzöttek száma

Szlávik a szennyvízminták alapján: tovább emelkedik a fertőzöttek száma

A koronavírus a halálozások számát tekintve sokkal veszélyesebb, mint az influenza - mondja Szlávik János infektológus.

A szennyvízből vett minták alapján úgy tűnik, hogy a városokban tovább emelkedik a fertőzöttek száma a következő 4-10 napban - mondta Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának főorvosa a Kossuth rádióban, tudósított az MTI.

Szlávik János szerint súlyosan téves az elképzelés, hogy a betegség a fiatalok esetében nem veszélyes. A főorvos azt mondja, nagyon valószínű, hogy ilyen fertőzött is intenzívre kerülhet, súlyos esetben meg is halhat.

Közeleg az influenzajárványok időszaka, ami komoly veszéllyel fenyeget idén, hiszen pontosan azt a kört érinti, mint a COVID-19. Ezek az idősek, krónikus betegek, műtéten átesett emberek. Szlávik szerint nagyon fontos lenne, hogy közülük minél többen kapják meg az influenza elleni védőoltást, mert így legalább az egyik betegség ellen védeni lehet a veszélyeztetetteket. Ez ráadásul az orvosokat is segíti, hiszen - ha kizárhatják az influenzát a tünetek vizsgálatánál -, gyorsabban állapíthatják meg betegség valódi okát.

Szlávik János korábban az HVG Terasznak azt mondta: túlzottan optimisták voltunk a járvány leküzdésének idejét tekintve, és szerinte a koronavírusból csak 2022-ben fog a világ felállni. Szlávik azt is mondta, hogy minimum még egy év, mire kiderül, hogy a vakcinák mire képesek. Hiába lesznek jövő év elején már oltások, ez nem jelenti azt, hogy hatékonyak - jelentette ki.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.28

A piáló Orbán Viktorral ünnepelhetjük az egymillió alkoholista országát

10 éves a pálinkafőzés szabadsága, a miniszterelnök ezt pálinkanyakalással ünnepelte meg. Így mutat példát a fiataloknak egy felelőtlen vezető.

  • 2020.09.28

DK: Már Matolcsyék is elismerik, hogy brutális áremelkedés vár ránk

A Demokratikus Koalíció arra szólítja fel a kormányt, azonnal kezdjen gazdasági válságkezelésbe.