Tárgyalni sem volt hajlandó a 4%-os nyugdíjemelést a Fidesz

Tárgyalni sem volt hajlandó a 4%-os nyugdíjemelést a Fidesz

Bár nagyobb volt az infláció a vártnál, szerintük nem kell magasabb nyugdíj.

A DK szakpolitikusai terjesztettek be 4%-os nyugdíjemelésre vonatkozó javaslatot az országgyűlésnek még február végén. A javaslat szerint visszamenőlegesen, január 1-től kapna minden nyugdíjas 4%-al magasabb juttatást. Dávid Ferenc, a párt szakértője akkor kifejtette:

Nem reformértékű lépés, de legalább valamilyen módon kompenzálja az inflációt.

A javaslat azért is lett volna fontos lépés, mert tavaly az idényáras termékek 10,8, a cukor 8,4, az élelmiszerek pedig 6,9 százalékkal drágultak. Ezek az emelkedések minden olyan fontos élelmiszerre vonatkoznak, amit egy nyugdíjas nap mint nap vásárol. A legidősebb rétegnek pedig köztudottan nincsenek tartalékai, tette hozzá Dávid Ferenc.

Napirendre se vették.

A nyugdíjemelés kérdése most hétfőn került a parlament költségvetési bizottsága elé. Azonban a Fidesz képviselői még a napirendre vételét is elutasították. Nemhogy a javaslat részleteiről nem voltak hajlandóak vitázni. Szerintük még kérdésként sem merül fel a nyugdíjak minimális emelése sem.

A nyugdíjasok ennél többet érdemelnek.

MSZP: a férfiak is mehessenek nyugdíjba 40 év munka után!

Az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista elnöke úgy fogalmazott, az Orbán-kormány túl merevvé tette a nyugdíjazás feltételeit, aminek eredményeként előfordulhat, hogy valaki 47 év munkaviszony után sem tud még nyugdíjba vonulni. Korózs Lajos emellett szólt arról is, az MSZP úgy csökkentené a nyugdíjak közötti jelenlegi nagy különbségeket, hogy a legmagasabb, sokmilliós járandóságoknak gátat szabna, a legkisebbeket pedig felzárkóztatná.

  

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.30

Koronavírus: veszélyben a tanárok, a kormány nem segít

A tanév járványügyi szabályozás nélkül kezdődött, és úgy látszik, anélkül folytatódik. A tanárok szeretnének dolgozni, de féltik az egészségüket.

  • 2020.09.30

Nincs téliesítve a kiskunhalasi járványkórház, mert Orbánék ezt is elbénázták

A fideszes lángelmék megfeledkeztek róla, hogy az ősz után tél jön, így az épületet sem készítették fel idejében.

  • 2020.09.30

Százmilliókat fizetett a Szijjártó-minisztérium. A semmiért! De miért?

Koronavírusteszteket akartak venni, de végül nem vették meg őket a szóban forgó cégtől. Fizetni azért fizettek, mint a katonatiszt.