Tárgyalni sem volt hajlandó a 4%-os nyugdíjemelést a Fidesz

Tárgyalni sem volt hajlandó a 4%-os nyugdíjemelést a Fidesz

Bár nagyobb volt az infláció a vártnál, szerintük nem kell magasabb nyugdíj.

A DK szakpolitikusai terjesztettek be 4%-os nyugdíjemelésre vonatkozó javaslatot az országgyűlésnek még február végén. A javaslat szerint visszamenőlegesen, január 1-től kapna minden nyugdíjas 4%-al magasabb juttatást. Dávid Ferenc, a párt szakértője akkor kifejtette:

Nem reformértékű lépés, de legalább valamilyen módon kompenzálja az inflációt.

A javaslat azért is lett volna fontos lépés, mert tavaly az idényáras termékek 10,8, a cukor 8,4, az élelmiszerek pedig 6,9 százalékkal drágultak. Ezek az emelkedések minden olyan fontos élelmiszerre vonatkoznak, amit egy nyugdíjas nap mint nap vásárol. A legidősebb rétegnek pedig köztudottan nincsenek tartalékai, tette hozzá Dávid Ferenc.

Napirendre se vették.

A nyugdíjemelés kérdése most hétfőn került a parlament költségvetési bizottsága elé. Azonban a Fidesz képviselői még a napirendre vételét is elutasították. Nemhogy a javaslat részleteiről nem voltak hajlandóak vitázni. Szerintük még kérdésként sem merül fel a nyugdíjak minimális emelése sem.

A nyugdíjasok ennél többet érdemelnek.

MSZP: a férfiak is mehessenek nyugdíjba 40 év munka után!

Az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista elnöke úgy fogalmazott, az Orbán-kormány túl merevvé tette a nyugdíjazás feltételeit, aminek eredményeként előfordulhat, hogy valaki 47 év munkaviszony után sem tud még nyugdíjba vonulni. Korózs Lajos emellett szólt arról is, az MSZP úgy csökkentené a nyugdíjak közötti jelenlegi nagy különbségeket, hogy a legmagasabb, sokmilliós járandóságoknak gátat szabna, a legkisebbeket pedig felzárkóztatná.

  

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.03.31

Szabó Tímea: Áder egy ócska báb Orbán Viktor kezében!

A Párbeszéd országgyűlési képviselője nem hagyta szó nélkül, hogy Bajszosjános azonnal aláírta a felhatalmazási törvényt. 

  • 2020.03.31

Nemzetközileg is elítélik Orbán teljhatalmát, a Fidesz másra mutogat

Orbán koronázási ceremóniája nem mindenkinek tetszett. A magyar ellenzéki pártokon kívül számos más bírálója is van a Fidesznek.

  • 2020.03.31

Riasztóan keveset költenek Orbánék védekezésre

Nemzetközi összehasonlításban is jól látszik, hogy a koronavírussal kapcsolatban Orbán csak a szavak embere. Még Románia is többször annyit fordít a járványügyi intézkedésekre. Csak a hatalom megszerzéséért cselekszik.