Természetesen igazi Fidesz-csicskát jelölnek az Alkotmánybíróságba

Természetesen igazi Fidesz-csicskát jelölnek az Alkotmánybíróságba

Nem történt meglepetés, az ősfideszes Szájer József feleségét, Handó Tündét jelöli a Fidesz az Alkotmánybíróságba. Szájerné egy másik fideszes csicskát, Stumpf Istvánt váltja.

A Fidesz Stumpf István korábbi alkotmánybíró helyére Handó Tündét, az Országos Bírósági Hivatal elnökét jelöli, aki a párt egyik alapító tagjának és jelenlegi EP-képviselőjének, Szájer Józsefnek a neje. Az ellenzék szerint ez felháborító.

Az MSZP szerint szembe köpik az igazságszolgáltatást

Az MSZP nem támogatja és az igazságszolgáltatás szemen köpésének tartja az Országos Bírósági Hivatal elnökének alkotmánybíró-jelöltségét. Handó Tündének nem előléptetés, hanem bírósági tárgyalás és felelősségre vonás jár - közölte az MSZP hétfőn. A párt szerint az igazságszolgáltatás és az Alkotmánybíróság újbóli szemen köpését jelenti, hogy a Fidesz Handó Tündét jelöli alkotmánybírónak, ő ugyanis az általa elkövetett sorozatos törvénysértések miatt bírósági tárgyalást érdemelne. Jelezték: az MSZP nem támogatja, hogy egy olyan fideszes pártkatona legyen a testület tagja, aki már eddig is szolgai módon részt vett a független a bírói ítélkezés felszámolásában. (MTI)

A DK szerint ez viccnek is rossz

A Demokratikus Koalíció (DK) felháborítónak tartja, hogy a Fidesz-KDNP Handó Tündét, az Országos Bírósági Hivatal elnökét jelöli Stump István helyére az Alkotmánybíróságba. Arató Gergely országgyűlési képviselő hétfő közleményében azt írta, a magyar jogállamiság egyik lebontóját delegálná a Fidesz, akinek múlhatatlan érdemei vannak abban, hogy az Európai Unió a hetes cikk szerinti eljárásban elmarasztalni készül Magyarországot az igazságszolgáltatás visszásságai miatt. Az ellenzéki párt arra szólította fel a Fideszt, hogy haladéktalanul vonja vissza a viccnek is rossz jelölést. (MTI)

Stumpf Istvánt az Országgyűlés 2010. július 23-án választotta az Alkotmánybíróság (Ab) tagjává - az akkori jogszabályok szerint - kilenc évre, mandátuma 2019. július 22-én járt le. A 15 tagú testületnek jelenleg 14 tagja van. A jogszabály szerint az Országgyűlés - kétharmados többséggel - az Ab tagjait kiemelkedő tudású elméleti jogászok, vagy legalább húszévi szakmai gyakorlattal rendelkező jogászok közül választja.

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.19

Bevette a Fidesz a Kúriát is: Polt csicskája lesz a főbíró

Varga Zsolt Andrást választották meg a Kúria elnökének, aki korábban Polt Péter fideszes főügyész helyettese volt.

  • 2020.10.19

Raktárkoncertek: Segítségnek álcázott NER-es pénzszivattyú

A koronavírus miatt szorult helyzetbe került zenészek a pénzek töredékét kapják, nagyot kasszíroznak viszont a NER-cégek, akik gyakorlatilag a szemünk előtt veszik át a rendezvényszervező ipart – természetesen az állam beleegyezésével.

  • 2020.10.19

Feketemunkásokkal bukott meg Orbán milliárdos haverja

Nemcsak lopnak, de csalnak is a fideszesek: A NAV buktatta le Garancsi István cégét.