Török Gábor: A válság miatt Orbán előrehozott választást akarhat

Török Gábor: A válság miatt Orbán előrehozott választást akarhat

A politológus szerint Orbánék azon is gondolkozhatnak, nem fogják tudni kihúzni a 2022-es választásokig a népszerűségük megtartásával. Így akár előrehozott választások felé is vihetik az országot. 

Török Gábor elismert politológus, egyetemi tanár az ATV Egyenes Beszéd című műsorában beszélt a kormány stratégiájáról. Szerinte ami most van, az részben 2022-ről is szól. Amennyiben a járvány 3-6 hónapon belül véget érne, nem lepődne meg, ha a kabinet előrehozott választások irányába vinné az országot.

A politikai elemző szerint, miután Orbán Viktorék feleszméltek a járvány okozta sokktól, arra gondolhattak, mi lesz így a 2022-es választási esélyekkel. A válság után nagyon nehéz helyzetbe fog kerülni az ország. Így nyilván a kormány is. Nekik tehát most kell előnyt szerezni, a válságkezelés ezen szakaszában. 

Török Gábor: nem a rendeleti kormányzás a miniszterelnök célja, hanem a választói támogatás megtartása.

“Nyilván ehhez az a látszat kell is, hogy jól kezel egy válságot. Ez azonban kevés lesz. Azon is kell gondolkodni, mi lesz utána” 

Felelősségátruházó és ellenzékhibáztató politikának titulálta azt, ahogyan a Fidesz nem ment bele abba, hogy időkorlátja legyen a veszélyhelyzetnek. 

„Ha ez a járványveszély viszonylag hamar, 3-6 hónapon belül véget érne, én azon sem lennék meglepve, hogy ha ezután a kormány már azon gondolkodna, hogy nem fogja tudni kihúzni a 2022-es választásokig a népszerűségének megtartásával, és mondjuk egy sikeres válságkezelés után előrehozott választások irányába vinné az országot”

A teljes beszélgetés:

(Kiemelt kép: MTI - Illyés Tibor)

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.07

Még a török harcjárműveket is Mészáros üzlettársán keresztül vesszük!

Nem is akármelyik partnerről van szó, hanem az a Szíjj László száll be a tankbizniszbe, akinek a magánrepülőjén rendszeresen utaznak fideszes politikusok és talpnyalók. A szerződés részletei persze titkosak 30 évig.

  • 2020.07.07

Ha a fideszes propagandista nem lenne ilyen buta, most nagyon szégyellné magát

Miért éreznek késztetést a fideszes "szakértők" arra, hogy bebizonyítsák, buták, de legalább hűek a Fideszhez?

  • 2020.07.07

8,5 milliárd forintot kapott a pénzünkből a Lázár János hobbitelkeként működő mezőhegyesi ménesbirtok

A vámpírkormányt nem érdekli a válság. Ha egészségügyre és oktatásra nincs pénz, a haverok kistafírozására akkor is költenek. Lázár János a vidékre elsuvasztott lóügyi miniszter sem járt rosszul.