Tóth Bertalan: Szórakozik Kásler miniszter⁉

Tóth Bertalan: Szórakozik Kásler miniszter⁉

Az MSZP elnöke teljesen elfogadhatatlannak tartja Kásler Miklós hozzáállását és nyilatkozatát.

Mint ismert, Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s országgyűlési képviselő a Parlamentben felhívta Kásler Miklós figyelmét Emmi miniszter figyelmét pár tragikus esetre. Például arra, hogy egy 41 éves fertőzött kórházi munkatárs is belehalt a betegségbe. Felesége szerint alapbetegsége nem volt, a kormányzati kommunikáció mégis ezt állította. Valamint egy 32 éves családanya tragédiájára is emlékeztetett. 

Kásler erre reagálva azt felelte Bangónének, „Igaz történetekkel tetszett szórakoztatni a parlamentet”. „Szórakoztató történetnek” minősítette a képviselő felszólalásában felidézett tragikus emberi sorsokat.

Tóth Bertalan közösségi oldalán elfogadhatatlannak nevezte Kásler megnyilvánulását. Mint írta, minden jóérzésű embert megdöbbenthetett Kásler Miklós.

Az MSZP elnöke szerint egyetlen jóérzésű ember sem tekinthet tragikus emberi sorsokra „szórakoztató történetként”! Ráadásul Kásler felel a magyar egészségügyi rendszer irányításáért.

Személyes felelőssége van a rendszer hibáiért, az egészségügy alulfinanszírozottságáért, az alacsony egészségügyi fizetésekért, az egészségügyi alapellátás ideiglenes leállításáért, az elhalasztott orvosi beavatkozásokért, és mindezek következményeiért. Ezt pedig nem háríthatja másra!

Az Orbán-kormány tagjainak tisztázniuk kell, mennyiben azonosulnak Kásler értékrendjével. Éppen ezért Tóth Bertalan minden miniszternek körkérdést küldött. Arra vár választ, Káslerhez hasonlóan ők is szórakoztatónak találják-e a járvány áldozatainak tragikus történeteit, és mit tesznek abban az esetben, ha minisztériumukban hasonló álláspont jelenik meg.

Tóth Bertalan: A gyógyulás esélye mindenkinek jár, függetlenül attól, hogy hová született vagy milyen anyagi körülmények között él.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.05.29

Már 80 ezren aláírták a "STOP Balaton-törvény!" petíciót

Hatalmas ellenállás alakult. Már csaknem 80 ezren állnak ki a Balaton és természeti kincseinek megóvása érdekében.

  • 2020.05.28

Szabó Szabolcs rámutatott: Orbánék nagyon trükkösen szüntetik meg a válsághelyzetet

Csepel-Soroksár független országgyűlési képviselője szemléletesen mutatta be Orbán trükközését.

  • 2020.05.28

DK: a kormány adja vissza az önkormányzatoktól elvett forrásokat!

A Demokratikus Koalíció arra szólítja fel a kormányt, hogy adja vissza az önkormányzatoknak a koronavírus-járvány során tőlük elvett forrásokat.