Ungár: A szociális dolgozók is kapják meg azokat a juttatásokat, amit az egészségügyisek

Ungár: A szociális dolgozók is kapják meg azokat a juttatásokat, amit az egészségügyisek

Támogatás, tisztelet és megbecsülés jár a szociális dolgozóknak is az LMP országgyűlési képviselője szerint. 

Kiemelten kell segíteni a szociális dolgozókat, akik idősekkel, fogyatékosokkal, hajléktalanokkal és egyéb rászorultakkal foglalkozó intézményekben vállalnak létfontosságú munkát, illetve a településeken a szociális ellátórendszerben, például a házi segítségnyújtásban állnak derekasan helyt a koronavírus idején - jelentette ki közleményében Ungár Péter.

Ugyanolyan támogatás, tisztelet és megbecsülés jár a szociális dolgozóknak, a technikai személyzetnek és minden olyan munkavállalónak, akik közvetlenül, egészségüket kockáztatva éjjel-nappal, az összmagyar társadalom egészségéért és megóvásáért dolgoznak a járvány idején.

Tehát a szociális szférában dolgozók is ingyen használhassák a helyi és helyközi közlekedési eszközöket és minden olyan kedvezményt, anyagi juttatást kapjanak meg amiben az egészségügyben dolgozók részesülnek!

A kormány kommunikációja azt mutatja, hogy még mindig nem jutott el hozzá annak a jelentősége, hogy szociális dolgozók nélkül nem létezik szociális ellátórendszer, munkájuk pótolhatatlan. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium, de az Emberi Erőforrások Minisztériuma is rendszeresen úgy hoz támogató rendelkezéseket, kiemelt figyelemmel a koronavírus idején, hogy a szociális dolgozókat figyelmen kívül hagyja - tette hozzá az országgyűlési képviselő. 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.05

Kutatás: A Fidesz bármely jelöltjét megverné Karácsony Gergely

Ha most tartanák a választást Budapesten, nem lenne ellenfele a köztársaságpárti összefogás főpolgármesterének.

  • 2020.08.05

Átfogó állatvédelmi törvényjavaslatot dolgozott ki a Demokratikus Koalíció

A DK elkészítette állatvédelmi törvényjavaslat-csomagját, amivel hét törvényt is módosítana a párt - közölte Arató Gergely elnökségi tag.

  • 2020.08.05

Mátrai-gate: drágább a szemétválogató, mint maga az erőmű

Máig tisztázatlan, hogy pontosan mennyit szurkolt le az állam Mészáros Lőrinc strómannak a Mátrai Erőműért. Nemcsak a titkolózás óriási, de a kavarás is.