Válasz nélkül hagyta Szél és Hadházy kérdéseit az Operatív Törzs

Válasz nélkül hagyta Szél és Hadházy kérdéseit az Operatív Törzs

Nem volt hajlandó rendes választ adni az Operatív Törzs Szél Bernadett és Hadházy Ákos képviselőknek, pedig egy orvos kérdéseit tették fel a független országgyűlési képviselők.

Szél Bernadett: Elkeserítő, komolyan.

Hajnalok hajnalán küldte meg válaszát az Operatív Törzs Szél Bernadett és Hadházy Ákos kérdésére. A két független országgyűlési képviselő egy orvos által megfogalmazott kérdéseket küldtek tovább.

Az orvos és a képviselők (és minden bizonnyal a társadalom jelentős része) többek közt arra lettek volna kíváncsiak:

  • "Készült-e vizsgálat arról, intézményi szinten a koronavírus-fertőzés kezeléséhez használt oxigénterápia mennyivel növeli meg országosan az oxigénfogyasztást?" 
  • "Felkészültek-e megfelelő mennyiségű oxigéntartalékkal a vészhelyzetben kialakult magas igényszám biztosításához?"
  • "A járványveszély miatt milyen szabályzat került kialakításra az orvosok beoszthatóságát illetőleg a rendkívüli helyzetben indokolt veszélyes munkára?"
  • "Ha Magyarországon is Olaszországhoz hasonló helyzet alakul ki a világjárvány terjedése miatt, a szokásos szakmai kompetenciák átrendeződnek. Kérdésem, hogy ebben az esetben és önkéntesek hiányában, a beosztást készítő felettes kiket tud mozgósítani?"

Az Operatív Törzs nem vitte túlzásba a válaszadást.

Mindössze annyit reagáltak, hogy az Operatív Törzs szerint minden szükséges és elegendő eszköz a rendelkezésre áll. Figyelemmel kísérik a kialakult helyzetet. Az alapján tesznek javaslatot a kormánynak.

A konkrét kérdésekre lényegében semmilyen választ nem adtak.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.03.31

Szabó Tímea: Áder egy ócska báb Orbán Viktor kezében!

A Párbeszéd országgyűlési képviselője nem hagyta szó nélkül, hogy Bajszosjános azonnal aláírta a felhatalmazási törvényt. 

  • 2020.03.31

Nemzetközileg is elítélik Orbán teljhatalmát, a Fidesz másra mutogat

Orbán koronázási ceremóniája nem mindenkinek tetszett. A magyar ellenzéki pártokon kívül számos más bírálója is van a Fidesznek.

  • 2020.03.31

Riasztóan keveset költenek Orbánék védekezésre

Nemzetközi összehasonlításban is jól látszik, hogy a koronavírussal kapcsolatban Orbán csak a szavak embere. Még Románia is többször annyit fordít a járványügyi intézkedésekre. Csak a hatalom megszerzéséért cselekszik.