Varga Judit miniszter szerint Kövér a nők iránti tiszteletét fejezte ki

Varga Judit miniszter szerint Kövér a nők iránti tiszteletét fejezte ki

Varga Judit (Fidesz) igazgságügyi miniszter a Magyar Nemzetnek beszélt arról, hogy szerinte Kövér László szavai nem sértőek a nők számára, Magyarországon nem sérült a sajtószabadság és a koronavírus-törvény nem sért semmilyen jogszabályt.

Az igazságügyi miniszter szerint semmi baj nem volt azokkal a dolgokkal, amiket Kövér László (Fidesz) az elmúlt hetekben összefröcsögött a lakájmédiában, vagy akár a Parlamentben. Ha őt nem is sértette meg, legalább női képviselőtársaiért szót emelhetett volna.

Az igazságügy miniszter szerint Kövér tiszteletét fejezte ki

Személy szerint engem, mint nőt nem sértett meg – mondta a Magyar Nemzetnek Varga Judit, igazságügyi miniszter.
Varga Judit szerint Kövér László szavai, melyeket Bayer Zsolt műsorában mondott, mely szerint szánalommal tekint az ellenzéki képviselőkre, pláne azokra, akikkel kettesel kezdődik a személyi száma csak egy tévéműsorból kiragadott és félreértelmezett mondat, amin most az ellenzék csámcsog. 
"Arra az eszményre utalt, hogy a nőket bizonyos rájuk jellemző viselkedésformák miatt jobban tiszteljük. A házelnöknek éppen annyira joga van egy ilyen konzervatív megnyilvánuláshoz, mint másnak egy liberális állásfoglaláshoz. Személy szerint engem, mint nőt nem sértett meg. Magyarországon egyenjogúság van, de figyelembe kell vennünk, hogy a férfiak és a nők egymástól különböznek.”

Azt is tanácsolta, hogy mindenki legyen bátor és hűséges a saját elveihez, és szerinte Nyugat-Európában felszabadítóan hat az őszintén kimondott szó, ugyanakkor a bűnösség vélelmével tekintenek Magyarországra az Európai Unióban.

Az igazságügyi miniszter szerint az is megkérdőjelezhető, milyen legitimitása van annak az ülésnek, amelyen Magyarországról lesz szó az Európai Parlamentben, és néppárti képviselők is támogatták az erre vonatkozó kezdeményezést.   

„Az EPP egy tömegpárt, ami nehezen küzd meg saját belső feszültségeivel. A pártcsalád évek óta egy se hús, se hal formáció. Olyan kardinális kérdésekben sem volt egyértelmű néppárti álláspont, mint hogy a keresztény gyökereket az EU alapvető értékeinek tekintjük-e. Egykor szebb napokat látott pártcsaládunk szinte minden kérdésben belső vitákat folytat, így talán nem is az a fontos, hozzánk hogy viszonyulnak, vagy hogy mi lesz a Fidesszel, hanem az, hogy mi lesz a néppárttal, visszafordulnak-e a konzervatív irányba, vagy egyre liberálisabbá válnak, engedve egy szűk, de hangos kisebbség nyomásának” – mondta.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.05.29

Már 80 ezren aláírták a "STOP Balaton-törvény!" petíciót

Hatalmas ellenállás alakult. Már csaknem 80 ezren állnak ki a Balaton és természeti kincseinek megóvása érdekében.

  • 2020.05.28

Szabó Szabolcs rámutatott: Orbánék nagyon trükkösen szüntetik meg a válsághelyzetet

Csepel-Soroksár független országgyűlési képviselője szemléletesen mutatta be Orbán trükközését.

  • 2020.05.28

DK: a kormány adja vissza az önkormányzatoktól elvett forrásokat!

A Demokratikus Koalíció arra szólítja fel a kormányt, hogy adja vissza az önkormányzatoknak a koronavírus-járvány során tőlük elvett forrásokat.