Veszélyes baktériumot tartalmaz a Hírös ásványvíz

Veszélyes baktériumot tartalmaz a Hírös ásványvíz

A 24.hu munkatársai egy akkreditált laborítórumban vizsgáltatták meg a Hírös ásványvízet. Kiderült, hogy egy veszélyes és nehezen kipusztítható baktérium van benne. Az ásványvízből kapott az Országos Vérellátó Szolgálat is, akik a véradóknak adják a palackokat.

A Hírös ásványvizet a Kecskeméttől pár kilométerre fekvő Kerekegyházán található Hírös-Vitál Zrt. gyártja. A cég az ásványvízből februárban az Országos Vérellátó Szolgálathoz is szállított 33 ezer palack fél literes ásványvizet. A 24.hu szerint az OVSZ 2019 nyarán kötött szerződést összesen 1 millió darab, félliteres palack ásványvíz beszerzésére.

Az OVSZ-t a Gladiolus Kft. látja el Hírös ásványvízzel, ez az a cég, akikről korábban kiderült, hogy hatástalan kézfertőtlenítőkkel láttak el iskolákat, egészségügyi intézményeket.

A vizsgálat szerint Pseudomonas aeruginosát tartalmaz a Hírös ásványvíz

A Pseudomonas aeruginosa baktérium száma 7 lett a 2,5 deciliter vízben, ennek ivóvízben 0-nak kellene lennie. A lap az eredményekkel felkereste a Magyar Ásványvíz-, Gyümölcslé-, és Üdítőital Szövetséget. Szerintük ezt az ásványvizet a Pseudomonas aeruginosa jelenléte miatt, ezek alapján az értékek alapján forgalmazni, embereknek értékesíteni, nekik fogyasztásra felkínálni szigorúan tilos. A 24.hu elvégeztetett egy másik vizsgálatot is, másik boltban vett ásványvízekkel, ott még magasabb értékek voltak.

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.07

Még a török harcjárműveket is Mészáros üzlettársán keresztül vesszük!

Nem is akármelyik partnerről van szó, hanem az a Szíjj László száll be a tankbizniszbe, akinek a magánrepülőjén rendszeresen utaznak fideszes politikusok és talpnyalók. A szerződés részletei persze titkosak 30 évig.

  • 2020.07.07

Ha a fideszes propagandista nem lenne ilyen buta, most nagyon szégyellné magát

Miért éreznek késztetést a fideszes "szakértők" arra, hogy bebizonyítsák, buták, de legalább hűek a Fideszhez?

  • 2020.07.07

8,5 milliárd forintot kapott a pénzünkből a Lázár János hobbitelkeként működő mezőhegyesi ménesbirtok

A vámpírkormányt nem érdekli a válság. Ha egészségügyre és oktatásra nincs pénz, a haverok kistafírozására akkor is költenek. Lázár János a vidékre elsuvasztott lóügyi miniszter sem járt rosszul.