WHO: Európa a vírus epicentruma

WHO: Európa a vírus epicentruma

Az Egészségügyi Világszervezet főigazgatója péntek esti sajtótájékoztatójában beszélt a koronavírussal kapcsolatos intézkedésekről, és azt mondta, tagadhatatlan, hogy mostanra Kína helyett Európa lett a válság epicentruma.

„Ne engedjük egyszerűen csak égni ezt a tüzet” - jelentette ki Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, sürgetve a világ államait drasztikus lépések megtételére a fertőzés megállítása érdekében. A főigazgató szerint már az is nagyon sokat segíthet, ha mobilizálják a társadalmak erőforrásait, és olyan intézkedéseket rendelnek el, amik egymástól való távolságtartásra kényszerítik az embereket, ilyen például a karantén is. Azt mondta Európában most különösen súlyos a helyzet, csak a sajtótájékoztató előtti 24 órában 250 ember halt meg koronavírus-fertőzés miatt, ezzel 1266-ra emelve a halottak számát a kontinensen, miközben a fertőzöttek már 17 660-an vannak.

via

Minden, amit a koronavírussal kapcsolatban tudni kell

2019 végén azonosították az új koronavírust Kínában. Magyarország kormánya veszélyhelyzetet hirdetett ki a vírus miatt. De mi is az a koronavírus? Hogyan kell ellene védekezni?

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.03.29

Mohács polgármesterére lesújtott a fideszes rendőrállam

A rendőrség közveszéllyel fenyegetés miatt nyomozást indított Mohács polgármestere ellen, amiért az arról beszélt: a városban akár helyi karantént is elrendelhetnek. 

  • 2020.03.29

Müller Cecília: szigorításokat vezetünk be

A rendelkezések lényege az volna, hogy minél többen maradjanak otthon minden körülmények között - írja a 444.

  • 2020.03.29

Orbán brazil haverja: a vírus egy kis nátha, néhányan meghalnak, ilyen az élet

Jair Bolsonaro brazil elnök szerint Sao Paolo kormányzója politikai indokból manipulálja a koronavírus áldozatainak számát - írja a Reuters alapján az Index.