WHO: tesztelni, tesztelni, tesztelni

WHO: tesztelni, tesztelni, tesztelni

Magyarországon nagyon kevés koronavírustesztet végeztek. Ez nagy baj. Nem mi mondjuk, hanem az Egészségügyi Világszervezet vezetője.

Az alábbi videóban Tedros Adhanom Ghebreyesus, az Egészségügyi Világszervezet vezetője arról beszél, hogyan állítható meg szerinte a koronavírus-járvány. A videó angol nyelvű, a magyar feliratot mi készítettük hozzá, hogy minél több emberhez el tudjuk juttatni legfontosabb üzenetét.

És mi a legfontosabb, amit az államok számára üzen a WHO? Nem bonyolult:

  • Minél több embert tesztelni!
  • A fertőzötteket kórházban elkülöníteni!

 

Nem győzöm eléggé hangsúlyozni, minden országnak kiterjedt intézkedéseket kell bevezetni.
De a legjobb módszer a megbetegedések megelőzésére és az életek megmentésére, ha megszakítjuk a fertőzések láncolatát.
És ehhez muszáj tesztelni és elkülöníteni. Bekötött szemmel nem lehet tüzet oltani. És nem tudjuk megállítani ezt a járványt, ha nem tudjuk ki az, aki fertőzött. Van egy nagyon egyszerű javaslatunk az összes országnak: teszteljenek, teszteljenek, teszteljenek!
Minden gyanús esetet tesztelni kell.
Ha a teszt eredménye pozitív lett, különítsék el a pácienseket, és kutassák fel, kikkel kerültek közeli kapcsolatba a tüneteik kialakulását megelőző két napon, és teszteljék azokat az embereket is.
Nap mint nap folyamatosan gyártják a teszteket, hogy kielégítsék a globális igényeket.
A WHO már eljuttatott közel 1,5 millió tesztet 120 országnak. Együttműködünk a gyártást végző vállalatokkal, hogy elérhetővé tegyük a teszteket mindenhol, ahol szükség van rájuk.
A WHO azt tanácsolja, hogy minden bizonyítottan fertőzött embert, még az enyhe eseteket is, különítsenek el egészségügyi intézményekben, hogy megakadályozzuk a betegség terjedését és hogy megfelelő ellátást kapjanak.
 

Tedros Adhanom Ghebreyesus

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.08

A börtönszökevény Boldog István nekiment az Antifának

Vesztegetés miatt le kellett volna csukni, most mégis jártatja a száját. Bevallotta, hogy a melegeknél csak az antifasiszták ijesztik meg jobban.

  • 2020.07.08

Gusztustalan kérdőívet töltetnek ki a gyermekekkel az Erzsébet-táborokban

A szüleikről kell jelenteniük a gyerekeknek.

  • 2020.07.08

Túl szigorúnak tartja pofátlanul enyhe ítéletét a pedofil fideszes

Amerikában 5 év letöltendő börtön várna Kaleta Gábor fideszes pedofilra, itthon szabadon engedik, mégis enyhítésért fellebbezett a degenerált mocsok.