6 női politikus, aki miniszterelnök lehetne itthon

6 női politikus, aki miniszterelnök lehetne itthon

A Fidesz mindent megtesz, hogy elhitesse: a nők helye a közélet helyett a konyhában van. Nagy szerencse, hogy vannak bőven olyan női politikusok, akik erre folyamatosan rácáfolnak.

A teljesség igénye nélkül sorolunk most fel 6 olyan női politikust, akinek több keresnivalója lenne a miniszterelnöki székben, mint mondjuk a jelenleg ott tespedő felcsúti kiskirálynak.

Orbán Viktor elnyomó, macsó kormányzata miatt nem könnyű ma Magyarországon nőként politikusnak lenni. A Fideszes politikusok nap mint nap ocsmány soviniszta támadásokat intéznek női politikustársaink ellen. 

Persze ez nem olyan meglepő, ha belegondolunk, hogy hazánkban a rendszerváltás óta egy helyben totyog a női képviselők száma. Pedig világviszonylatban ez a szám folyamatosan nő.

Van miért küzdeni!

Mégis, hiába próbálják meg Orbán Viktorék a nőket a konyhába zavarni. Hiába zaklatják a nőket folyamatosan azzal, hogy az ő dolguk a szülés. Jelenleg is van jópár olyan női politikus Magyarországon, aki remélhetőleg egyszer még a miniszterelnökségig is eljuthat. 

1. Cseh Katalin

Cseh Katalin orvosnak és egészségügyi közgazdásznak tanult. Dolgozott szülész-nőgyógyász rezidens orvosként. A Momentum Mozgalomnak kezdettektől fogva a tagja. Bizonyította már, hogy listavezetőként remek választás, ugyanis a Momentum két képviselőt is küldhetett 2019-ben az EP-be Cseh Katalin vezetésével. Pártjának sikere tehát kétségtelenül jelentős részben neki köszönhető.

2. Dobrev Klára

Az utóbbi időben talán Dobrev Klára neve merül fel a leggyakrabban, ha a női miniszterelnök-jelölt személye kerül szóba. Ez nem is csoda. A Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője, az EP alelnöke politikai szerepvállalását követően gyorsan nagy sikereket könyvelhetett el.

Dobrev 2019-ben az európai parlamenti kampányban kerület előtérbe. A május 26-i választásokon pedig bebizonyosodott, hogy ez nagyon jó döntés volt. Vezetésével 4 képviselőt küldhettek az EP-be.

Lehet, hogy hasonlóan jó döntés lenne 2022-ben az országgyűlési választásokon miniszterelnök-jelöltként is megmérettetni magát?

3. Donáth Anna

Donáth Anna már a NOlimpia-kampány idején a Momentum Mozgalom elnökségi tagja volt. Mégis, neve a rabszolgatörvény-ellenes tüntetéseken vállt országosan ismertté. Akkor egy füstgránátozás miatt rendőrségi eljárás alá vonták. Már akkor látszott, Donáth Anna személyében egy újabb nagyon bátor női politikussal gazdagodott a hazai közélet. 

A 2019. májusi európai parlamenti választásokon képviselővé választották. Azóta az Európai Parlamentben bizonyítja, hogyan lehet hatékonyan és hajthatatlanul küzdeni a Orbán-féle önkény ellen.

4. Kunhalmi Ágnes

A Magyar Szocialista Párt egyik legfontosabb arca. Már 2010-től kezdve elnökségi tag a pártban. Oktatáspolitikus, 2014-től pedig országgyűlési képviselőként is kérlelhetetlen ellenfele az elnyomó Fidesz-rezsimnek. 

Az évek során bőven kapott aljas támadásokat a Fidesztől. De jól látható módon mit sem értek ezek, Kunhalmi ugyanis továbbra is töretlenül küzd egy igazságosabb Magyarországért. 

5. Szél Bernadett

Szél vette át Schiffer Andrástól a Lehet Más a Politika vezetését. A 2018-as országgyűlési választáson pedig már Ő volt a párt miniszterelnök-jelöltje. Ez olyannyira jó döntésnek bizonyult, hogy az LMP történelme legjobb eredményét érte el a választáson.

Szél Bernadett azóta független országgyűlési képviselőként dolgozik. Sőt, nagybetűvel DOLGOZIK. Független képviselőként olyan sikereket ért el, amiknek frakcióval rendelkező pártok is a csodájára járnak. Olyan energiával, és bátorsággal vetette bele magát a képviselői munkába, hogy mára az ország egyik legsikeresebb képviselőjének mondható. 

6. Vadai Ágnes

A Demokratikus Koalíció alelnöke, országgyűlési képviselője hat nyelven beszél. A Fidesz 2010-es kormányra kerülése előtt volt már a Honvédelmi Bizottság, a Nemzetbiztonsági Bizottság és az Európai Ügyek Bizottságának tagja is. Egyértelműen hazánk egyik legjobb honvédelmi szakértője. 

Egész Magyarország jól járna, ha Németh Szilárd féle pacalguruk helyett Vadai Ágnes foglalkozna a honvédelemmel. 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.21

5 dolog Orbán múltjából, amit szívesen kitörölne, de mi nem feledjük

Több mint 30 éves gerinctelen politikai pályája alatt Orbánnak jó pár olyan ügye volt, amit ma már titkolna. Ezekből szedtünk össze most ötöt.

  • 2020.09.18

Breaking! Orbán önkritikát gyakorolt!

Péntek reggeli propagandainterjújában kijelentette: a koronavírus második hullámát külföldről hozták be. Mindezt azok után, hogy nemrég még ő is az Adrián nyaralt.

  • 2020.09.14

800 forintos almával zsonglőrködik Varga Judit, aki férjével 6 milliót keres

Miközben nyilvánvalóan aranyosnak szánták az igazságügyi miniszter posztját, eléggé mellément. Kicsit undorító, ahogy olasz dizájner blúzában mosolyogva zsonglőrködik a hazai gyümölccsel, amit a magyarok nem tudnak megfizetni.