6 női politikus, aki miniszterelnök lehetne itthon

6 női politikus, aki miniszterelnök lehetne itthon

A Fidesz mindent megtesz, hogy elhitesse: a nők helye a közélet helyett a konyhában van. Nagy szerencse, hogy vannak bőven olyan női politikusok, akik erre folyamatosan rácáfolnak.

A teljesség igénye nélkül sorolunk most fel 6 olyan női politikust, akinek több keresnivalója lenne a miniszterelnöki székben, mint mondjuk a jelenleg ott tespedő felcsúti kiskirálynak.

Orbán Viktor elnyomó, macsó kormányzata miatt nem könnyű ma Magyarországon nőként politikusnak lenni. A Fideszes politikusok nap mint nap ocsmány soviniszta támadásokat intéznek női politikustársaink ellen. 

Persze ez nem olyan meglepő, ha belegondolunk, hogy hazánkban a rendszerváltás óta egy helyben totyog a női képviselők száma. Pedig világviszonylatban ez a szám folyamatosan nő.

Van miért küzdeni!

Mégis, hiába próbálják meg Orbán Viktorék a nőket a konyhába zavarni. Hiába zaklatják a nőket folyamatosan azzal, hogy az ő dolguk a szülés. Jelenleg is van jópár olyan női politikus Magyarországon, aki remélhetőleg egyszer még a miniszterelnökségig is eljuthat. 

1. Cseh Katalin

Cseh Katalin orvosnak és egészségügyi közgazdásznak tanult. Dolgozott szülész-nőgyógyász rezidens orvosként. A Momentum Mozgalomnak kezdettektől fogva a tagja. Bizonyította már, hogy listavezetőként remek választás, ugyanis a Momentum két képviselőt is küldhetett 2019-ben az EP-be Cseh Katalin vezetésével. Pártjának sikere tehát kétségtelenül jelentős részben neki köszönhető.

2. Dobrev Klára

Az utóbbi időben talán Dobrev Klára neve merül fel a leggyakrabban, ha a női miniszterelnök-jelölt személye kerül szóba. Ez nem is csoda. A Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője, az EP alelnöke politikai szerepvállalását követően gyorsan nagy sikereket könyvelhetett el.

Dobrev 2019-ben az európai parlamenti kampányban kerület előtérbe. A május 26-i választásokon pedig bebizonyosodott, hogy ez nagyon jó döntés volt. Vezetésével 4 képviselőt küldhettek az EP-be.

Lehet, hogy hasonlóan jó döntés lenne 2022-ben az országgyűlési választásokon miniszterelnök-jelöltként is megmérettetni magát?

3. Donáth Anna

Donáth Anna már a NOlimpia-kampány idején a Momentum Mozgalom elnökségi tagja volt. Mégis, neve a rabszolgatörvény-ellenes tüntetéseken vállt országosan ismertté. Akkor egy füstgránátozás miatt rendőrségi eljárás alá vonták. Már akkor látszott, Donáth Anna személyében egy újabb nagyon bátor női politikussal gazdagodott a hazai közélet. 

A 2019. májusi európai parlamenti választásokon képviselővé választották. Azóta az Európai Parlamentben bizonyítja, hogyan lehet hatékonyan és hajthatatlanul küzdeni a Orbán-féle önkény ellen.

4. Kunhalmi Ágnes

A Magyar Szocialista Párt egyik legfontosabb arca. Már 2010-től kezdve elnökségi tag a pártban. Oktatáspolitikus, 2014-től pedig országgyűlési képviselőként is kérlelhetetlen ellenfele az elnyomó Fidesz-rezsimnek. 

Az évek során bőven kapott aljas támadásokat a Fidesztől. De jól látható módon mit sem értek ezek, Kunhalmi ugyanis továbbra is töretlenül küzd egy igazságosabb Magyarországért. 

5. Szél Bernadett

Szél vette át Schiffer Andrástól a Lehet Más a Politika vezetését. A 2018-as országgyűlési választáson pedig már Ő volt a párt miniszterelnök-jelöltje. Ez olyannyira jó döntésnek bizonyult, hogy az LMP történelme legjobb eredményét érte el a választáson.

Szél Bernadett azóta független országgyűlési képviselőként dolgozik. Sőt, nagybetűvel DOLGOZIK. Független képviselőként olyan sikereket ért el, amiknek frakcióval rendelkező pártok is a csodájára járnak. Olyan energiával, és bátorsággal vetette bele magát a képviselői munkába, hogy mára az ország egyik legsikeresebb képviselőjének mondható. 

6. Vadai Ágnes

A Demokratikus Koalíció alelnöke, országgyűlési képviselője hat nyelven beszél. A Fidesz 2010-es kormányra kerülése előtt volt már a Honvédelmi Bizottság, a Nemzetbiztonsági Bizottság és az Európai Ügyek Bizottságának tagja is. Egyértelműen hazánk egyik legjobb honvédelmi szakértője. 

Egész Magyarország jól járna, ha Németh Szilárd féle pacalguruk helyett Vadai Ágnes foglalkozna a honvédelemmel. 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.03

Alpári stílusú nyílt levelet írt a lakájmédia Szabó Tímeának - FFF 26. rész

A Minden Szó nevű szennylap nyílt levéllel szólította meg Szabó Tímeát, a Párbeszéd társelnökét. Valójában azonban csak fröcsögnek, és hazudoznak. Sorozatunk mai részében ezzel a hazugságcunamival foglalkozunk.

  • 2020.07.03

Aki fideszes, azt megvédik - akkor is, ha pedofil

Nagy (nem elég nagy) port vert fel a napokban Kaleta Gábor volt perui nagykövet pedofilügye. Pontosabban annak lezárása, ami egy józan paraszti ésszel nagyon csekélynek tűnő felfüggesztett szabadságvesztés és némi pénzbirság lett. De ki a felelős ezért?

  • 2020.06.30

Farkas Örs esete a nemzeti inzultációval - FFF

Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője, vagyis a fideszes propaganda egyik főfelelőse. A legaljasabb hazugsággyárosok egyike, aki most Orbán konzultációs kérdőívének örvén kamuzott egy óriásit.