Az 5 legnagyobb hülyeség, amit Orbán Tusványoson mondott

Az 5 legnagyobb hülyeség, amit Orbán Tusványoson mondott

Sok sületlenséget összehordott már Orbán Tusványoson. Összeszámolni is nehéz, mennyit. Mi most arra vállalkoztunk, hogy összeszedjük az 5 legdurvább, legostobább szöveget a felcsúti miniszterelnök erdélyi beszédeiből.

Mint kiderült, idén elmarad Tusványos. A Bálványosi Nyári Szabadegyetemet és Diáktábort az erdélyi Tusnádfürdőn idén nem rendezik meg.

A fesztiválról magáról most nem lesz szó. Elég annyi, hogy ez az a hely, ahol Orbán a legelszálltabb beszédeit szokta tartani. Ennek okán összeszedtük az 5 leggázabb dolgot, amit az elmúlt években Orbánnak sikerült itt kiejteni a száján. 

1. „Úgy éltük meg az elmúlt 9-10 évet, hogy egyik kezünkben a kőműveskanál, másikban a kard” (2019.)

Hogy mi van?! Kezdjük ott, hogy nem volt Orbán kezében soha kőműveskanál. Akármennyire is próbálja magát kovászos uborkás, disznóvágós embernek mutatni, mindenki tudja, hogy ez hazugság. Világ életében politikából élt. Kétkezi munkát nem végzett.

De valójában kard sem volt a kezében. Az a sok arcoskodás, amit az elmúlt években letolt, mind-mind nem létező ellenségek ellen szóltak. Szurkálták a ködöt nagy lendülettel, közben belevágtak a saját és a mi lábunkba néha. A többi kamu.

És akkor mi az, ami tényleg volt a felcsúti miniszterelnök kezében? Lopott közpénzmilliárdok Pénztáros Lőrincen átfolyatva. 

2. "A tőkés piacgazdaság kereteit fenn kell tartani és a jobb államot is, de a társadalom és a közösség módjait újra kell rakni. A demokráciát fenntartani, de a liberalizmust nem" (2019)

Hogy nem szakad rá a plafon?! Miféle piacgazdaságot akar fenntartani ez az ember? Hiszen ő az, aki Mészáros Lőrincek és Tiborcz Istvánok zsebén keresztül tömi ki a sajátját. Ebben mi a piacgazdaság? Maximum annyi, hogy a piacjogokra is írnak egy törvényt, hogy csak a Pénztároson vagy a Garancsin keresztül lehet hozzájutni.

Arról meg már ne is beszéljünk, hogy milyen demokrácia-fenntartás az, ahol közpénz milliárdokkal tömheti ki haverjai és rokonai zsebét, közben meg rendőrökkel viteti el azokat, akik írnak róla egy csúnyát a Facebookon. Anélkül, hogy a legfőbb ügyész bármi kivetnivalót látna mindebben. 

3. Az emberek véleményével szemben Brüsszelben kialakult egy szövetség, amelyben a brüsszeli bürokrácia elitje és a Soros-birodalom vesz részt. (2017.)

A háttérhatalom gyíkemberei ürgebőrbe bújtatott kazettákban juttatják el a parancsokat Brüsszelbe Soros György vezetésével - lényegében ezt is mondhatta volna Orbán. Ja és itt még volt egy olyan mondata is, hogy “Most készítik Európát elő arra, hogy átadja a területét egy új, kevert muszlimizált Európának”. De kik és miért? Mi van?! Itt rendesen a fejébe szállt a hatalom (vagy a román pálinka) a miniszterelnöknek, az egyszer biztos.

4. "Az illiberális, keresztény szabadságért dolgozó politika arra törekszik, hogy megőrizzen mindent, amit a liberálisok elhanyagolnak, elfelejtenek és megvetnek." (2019.)

Azok a fránya liberálisok elfelejtettek stadiont építeni Felcsúton Orbán szomszédjába. Megfeledkeztek Mészáros Lőrinc zsebének kitöméséről. Megfeledkeztek a média szabadságának felszámolásáról. Megfeledkeztek Áder János és Polt Péter Fidesz-bábok kinevezéséről. Biztos erre gondolhat Orbán akkor, amikor az illiberális rendszert magasztalja. Amúgy tudja valaki, hogy mi az az illiberális?

4. "mi különbséget tudunk tenni – keresztény megközelítésből fakadóan – az ember meg a cselekedete között. Tudjuk nem szeretni, sőt utálni a cselekedeteit, de az embert nem utáljuk, és nem gyűlöljük." (2019.)

Itt ismét sikerült Orbánnak egy iszonyatosat hazudnia. Mit művelnek hosszú évek óta a menekültekkel? Ráadásul embertelen kampányokkal uszítanak évek óta minden és mindenki ellen, aki nem az ő szekerüket tolja. Sorra került itt már diák, cigány, értelmiségi, hajléktalan, pedagógus, gyógyszerész és ki tudja, ki lesz a következő.

Ezek után tényleg el kéne hinnünk, hogy nem gyűlölnek?

Nagy szerencse, hogy idén nem kell hallanunk ezt a sok marhaságot. Kivéve, ha csinálnak egy saját fesztivált Orbánnak. Nagyon reméljük, hogy ez nem fog megtörténni. 

Még a végére itt hagyunk egy idézetet Orbán 2019-es kinyilatkoztatásából. Ezen a katyvaszon már nincs is mit kommentálni:

A liberálisban a produktív és az inproduktív az egyén magánügye. Míg egy nemzeti rendszerben az a produktív, ami a nemzet javát, a közösség javát szolgálja.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.03

Alpári stílusú nyílt levelet írt a lakájmédia Szabó Tímeának - FFF 26. rész

A Minden Szó nevű szennylap nyílt levéllel szólította meg Szabó Tímeát, a Párbeszéd társelnökét. Valójában azonban csak fröcsögnek, és hazudoznak. Sorozatunk mai részében ezzel a hazugságcunamival foglalkozunk.

  • 2020.07.03

Aki fideszes, azt megvédik - akkor is, ha pedofil

Nagy (nem elég nagy) port vert fel a napokban Kaleta Gábor volt perui nagykövet pedofilügye. Pontosabban annak lezárása, ami egy józan paraszti ésszel nagyon csekélynek tűnő felfüggesztett szabadságvesztés és némi pénzbirság lett. De ki a felelős ezért?

  • 2020.06.30

Farkas Örs esete a nemzeti inzultációval - FFF

Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője, vagyis a fideszes propaganda egyik főfelelőse. A legaljasabb hazugsággyárosok egyike, aki most Orbán konzultációs kérdőívének örvén kamuzott egy óriásit.