Bejöttek az EzaLényeg.hu jóslatai az önkormányzati választásokon

Bejöttek az EzaLényeg.hu jóslatai az önkormányzati választásokon

A lapunk megbízásából készített közvélemény-kutatások mindenhol nagy pontossággal jelezték előre a választások eredményét.

Az önkormányzati választások előtti időszakban több kutatóintézet mellett az EzaLényeg.hu is készített közvélemény-kutatásokat. Ezekben az online lekérdezésekben többek közt arra a mindenkit érdeklő kérdésre szerettünk volna előrejelzést adni olvasóinknak, ki nyeri a választást egy adott városban. Másként fogalmazva: működik-e az ellenzéki pártok által nagy nehezen - és minden bizonnyal áldozatok árán - létrehozott összefogás.

Összefoglalóan azt mondhatjuk: lapunk online kvótás véleménykutatásai kiválóan jelezték előre a választási eredményeket, minden kutatott városban az általunk győztesnek kihozott jelölt nyerte a választást. Részletek alább.

Helyesen jeleztük előre Baranyi győzelmét Ferencvárosban

Nagyjából 10 százalékos előnyt láttunk Baranyi Krisztina javára szeptember harmadik hetében. Az ellenzéki összefogás jelöltjének kampánya ezután magasabb fokozatba kapcsolt, előnye folyamatosan nőtt, és végül 18 százalékot vert fideszes ellenfelére.

Újpesten jól megjósoltuk az ellenzéki sikert

Szeptember 27-én írtuk meg, hogy Déri Tibor közös ellenzéki jelölt 40 százalékos támogatottsággal bír, vele szemben Wintermantel Zsolt fideszes polgármester 36%-on áll, ha pedig csak e két jelölt közt kell dönteni, 46:40 az állás. Az utolsó hetek erőteljes mobilizációja mindkét jelölt táborán meglátszott, a végeredmény 51:46 lett Déri javára, vagyis helyesen jósoltuk a győztes személyét és a különbség mértékét is.

A XVIII. kerületben helyesen jósoltunk szoros versenyt

Kutatásaink alapján szeptember 26-án azt írtuk: 38 százalék szavazna Ughy Attila fideszes polgármesterre és 38 százalék Szaniszló Sándorra, az ellenzéki összefogás jelöltjére. Következtetésünk akkor az volt, hogy a maradék időben a hatékony mobilizációról szól majd az öldöklő küzdelem, és Szaniszlónak jó esélye van a győzelemre. A végeredmény 51-49 lett Szaniszló Sándor ellenzéki jelölt javára, vagyis az eredmény rendkívül szoros lett, és az utolsó hetek döntőek voltak.

Pécsett a várakozásnál jobb eredmény született

Lapunk kutatásai alapján szeptember 27-én azt írtuk: az összefogás működik, Péterffy Attila, a széles ellenzéki szövetség jelöltje érdemi előnnyel vezet Vári Attila fideszes jelölt előtt. Nagyjából 8 százalékos különbséget láttunk akkor az ellenzék jelöltjének javára. Az október 13-ai választás eredménye ennél valamivel jobb lett, Péterffy csaknem 12 százalékot vert Várira. Portálunk győzelmet jósoló kutatása helytállónak bizonyult, a nagyobb különbség Vári időközben nyilvánosságra került botrányainak tudható be.

Baján a női jelöltet tartottuk esélyesnek, nyert is

Habár Baján Fercsák Róbert fideszes polgármester sokáig vezetett, az EzaLényeg.hu kutatásaiból jól látszott, hogy a városban komoly igény van a változásra. A megkérdezettek 60 százaléka szeptemberben úgy nyilatkozott, támogatná, hogy Baját női polgármester vezesse az elkövetkező időszakban. Így is lett, Nyirati Klára öt százalékkal megverte kormánypárti ellenlábasát.

Miskolcon szorosabb eredményt jósoltunk

Ahogy azt megjósoltuk, Veres Pál megverte Alakszai Zoltánt a borsodi megyeszékhelyen. Szeptember 10-17-ei adataink alapján azt írtuk, a különbség kettejük közt nagyjából 3 százalék Veres javára. Az ezt követő hetekben az egyesült ellenzék csapata rendkívül intenzív mobilizációs kampányt folytatott, míg a fideszes jelöltről nyugtalanító hírek láttak napvilágot. Veres végül 13 százalékot vert Alakszaira, tehát a vártnál nagyobb előnnyel győzött.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.03

Alpári stílusú nyílt levelet írt a lakájmédia Szabó Tímeának - FFF 26. rész

A Minden Szó nevű szennylap nyílt levéllel szólította meg Szabó Tímeát, a Párbeszéd társelnökét. Valójában azonban csak fröcsögnek, és hazudoznak. Sorozatunk mai részében ezzel a hazugságcunamival foglalkozunk.

  • 2020.07.03

Aki fideszes, azt megvédik - akkor is, ha pedofil

Nagy (nem elég nagy) port vert fel a napokban Kaleta Gábor volt perui nagykövet pedofilügye. Pontosabban annak lezárása, ami egy józan paraszti ésszel nagyon csekélynek tűnő felfüggesztett szabadságvesztés és némi pénzbirság lett. De ki a felelős ezért?

  • 2020.06.30

Farkas Örs esete a nemzeti inzultációval - FFF

Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője, vagyis a fideszes propaganda egyik főfelelőse. A legaljasabb hazugsággyárosok egyike, aki most Orbán konzultációs kérdőívének örvén kamuzott egy óriásit.