Brutális hazugságokkal vádolta meg a Lázármédia Márki-Zay Pétert - FFF 18. rész

Brutális hazugságokkal vádolta meg a Lázármédia Márki-Zay Pétert - FFF 18. rész

Sorozatunkban a Fidesz álhírgyárát fedjük fel. Az FFF, vagyis a FideszFéknyúzFigyelő következő részében megmutatjuk, milyen az, amikor a fideszes Lázármédia vermet ás, de maga esik bele. 

Hódmezővásárhely polgármesterét, Márki-Zay Pétert nem kell bemutatnunk senkinek. 

Nyers, őszinte stílusa sok fideszes csicskának és orbánközeli médiumnak szemet szúr. Kiváltképp a helyi lakájmédiák, a promenad.hu és a vasarhely24.hu igyekeznek minden erejükkel rossz hírben feltüntetni a polgármestert. Leszögeznénk, nulla sikerrel. 

Hazugságokkal, támadásokkal és álhírekkel ugyanis elég nehéz valakit negatív fényben feltüntetni. Az említett Fideszess-kötődésű médiák azonban semmi másról, csak ocsmány kamutartalmaikról híresek. 

 

Lassan egy hónapja próbálták rákenni azt Márki-Zay Péterre, hogy nem a Fidesz, hanem ő vitte csődbe a várost. 

Talán, azt gondolták, hogy mindenféle következmény nélkül terjesztehetik a hazugságokat a városvezetőről, de ez nem így történt. A polgármester Facebook-posztban reagált az őt ért vádakra és sérelmekre, hogy megmutassa a lakosoknak, kik azok, akik nem mondanak igazat. 

A költségeket természetesen nem tudták Márki nyakába varrni, de azért rendkívül visszataszító, mi mindenre képesek az Orbán-csápok által működtetett médiák. 

A Fidesz egy közleményben vádolta meg a polgármestert a város nem kicsit, hanem nagyon súlyos anyagi helyzetéért.

És hogy mibe kapaszkodtak bele, hogy újabb hazugságokat gyárthassanak? Abba, hogy Gyöngyösi Ferenc képviselő úr levélben kérte Lázár János segítségét, hogy a még tőle örökölt adósságok visszafizetését függessze fel a kormány a veszélyhelyzetre tekintettel.

Márki azonban elmondta, a városban minden érintett vállalkozó tudja, hogy Lázár János idejében mennyit kellett várni egy számla kifizetésére, és kijelentette, hazugság az is, hogy a Fidesz 2018 februárban többlettel adta át a város kasszáját. Hiszen még Almási István temetését sem állták.

A szabálytalan gazdálkodást nem ő, hanem a Belügyminisztérium állapította meg.

Aki már a megválasztása előtt pont emiatt súlyos milliárdokkal büntette Vásárhelyet.

A visszafizetés felfüggesztését pedig a kialakult járványhelyzetben sem engedélyezték. Márki leszögezte, ezen felül a Lázár-féle 23 milliárdos kimentés után is rajtuk maradt Zsigmondy-kötvények törlesztését is fizetik, ellenben az Alföldvíz nekik 330 millióval tartozik.

 

Jellemző adalék, hogy amikor a város Lázár János idején 800 milliós jelzálogért felújította a volt zeneiskolát, majd ennél jóval olcsóbban eladta azt az államnak, a bevételből nem az épületre felvett adósságot fizette vissza, azt elszórták másra. A 800 millió azóta is terhel bennünket.

Márki-Zay a továbbiakban bizonyítékokkal támasztotta alá, hogy az előző fideszes, korrupt és pazarló városvezetés után, az elmúlt két év minden területen jobb eredményt hozott a helyieknek.

Milliárdos nagyságrendben csökkent a város adóssága, százmilliókkal a kifizetetlen számláink összege. Soronként nőnek a bevételeink, csökkennek a kiadásaink, emeljük a dolgozók bérét, és számos megtérülő beruházásunk van. Végül 540 milliós adócsökkentéssel segítettük a magánszemélyeket és a vállalkozókat egyaránt!

A várostól a járvány miatt kiesett a strand és a csökkent a menza bevétele, eközben a pofátlan Orbán-kormány még százmilliós terhet tett a településre.

Követelik ezt a pénzt vissza, hogy ne kelljen leépíteniük és ismét fejlődhessen Hódmezővásárhely.

A polgármester végezetül leszögezte, ha Lázár János és a Fidesz-kormány segíteni nem hajlandó, legalább ne vegyen el újabb és újabb forrásokat. 

Bár, mind tudjuk, hogy ez nem fog megtörténni, hiszen a kormányt az élteti, ha másokat tönkretehet.

Nem tudjuk, hogy elkeserítő, dühítő vagy szánalmas, hogy az Orbánmédia folyamatosan hazugságokhoz folyamodik, ha fel akarja hívni magára a figyelmet. Talán egyszerre mindhárom.

 

 

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.31

Egyetemi szinten oktatják a hazudozást a jövő álhírgyárosainak - FFF 35. rész

Az év poénja, hogy a hírhamisításban élenjáró közmédia akar a tények tiszteletére tanítani. 

  • 2020.07.29

Csajos csevegésbe rejti a Pesti Srácok a kőkemény propagandát – FFF 34. rész

A Pesti Srácok leánykülönítménye cukormázba burkolja a Fidesz nemzeti manipulációját. Kitöltési útmutató, csak úgy lazán, csajosan – nekünk felfordult a gyomrunk. 

  • 2020.07.27

Elemzőnek hazudja a pártkatonát a Fidesz-propaganda - FFF 33. rész

A saját párttársaikat is elemzőnek állítják be a Fidesz-propagandában. Így próbálják átverni a magyar embereket. Mutatjuk a valóságot!