Elhazudja az önkormányzatok megszorítását a Pesti Srácok – FFF 24. rész

Elhazudja az önkormányzatok megszorítását a Pesti Srácok – FFF 24. rész

A Fidesz érdekei szerint ugráló szennylap képes számokat elhallgatni és folyamatokat figyelmen kívül hagyni. Csak azért, hogy fényesre nyalják Orbán Viktor bugyiját.

Már a koronavírus-járvány alatt is azzal volt elfoglalva a Fidesz-kormány, hogy minél jobban megszívassa az önkormányzatokat a vészhelyzet ürügyén. A 2021-es költségvetésben pedig már évekre előre sarcolja meg az ellenzéki vezetésű városok lakóit Orbán Viktor pártja.

Ostoba hazugság!

Pont ezt igyekszik elhazudni a Pesti Srácok, amikor azt állítja, hogy jövőre több pénzből gazdálkodhatnak majd az önkormányzatok. Lássuk, hogyan hazudik a szánalmas Fidesz-csicska propagandaoldal. Azt állítják, hogy az önkormányzatok állami támogatása 739 milliárd forintról 857 milliárdra nő. Ez még rendben is van. De aztán a szolidaritási hozzájárulásról már elfelejtenek konkrét számot írni. Pedig ennek az összegét az önkormányzatoknak járó állami támogatásokból vonják le. Ez pedig jövőre:

43 milliárd forintról 160 milliárdra emelkedik.

Vagyis egyik oldalon adnak 120 milliárdot, a másik oldalon pedig elveszik azt.

És erre még rájön a gépjárműadó elvétele az önkormányzatoktól, ami megint mínusz 36 milliárd forint. Ezt úgy, ahogy van, kifelejti a szánalmas Pesti Srácok. De ami még keményebb. Azt írják, hogy jövőre nőni fog a gazdaság, úgyhogy az önkormányzatokhoz befolyó iparűzési adó is több lesz. Legalább utána nézhettek volna, hogy az iparűzési adót a vállalkozások az előző évi bevételeik alapján fizetik. Tehát a 2020-as visszaesés pont, hogy jövőre fog jelentkezni ennél az adónál is, ami valószínűleg csökkenni fog. Ezt be is vallják a költségvetés tervezetében, amikor úgy fogalmaznak, hogy:

A helyi iparűzési adóbevétel esetleges csökkenése és az iparűzési adó decemberi feltöltési kötelezettségének megszüntetése miatti kiesést – átmeneti jelleggel – éven túli hitellel pótolhatják.

A Fidesz propagandistái nemcsak az állam és az önkormányzat működésével nincsenek tisztában, de még az értő olvasás is problémát jelent nekik. De hát nem is csodálkozunk, hisz az ostobaságunkért kapják a pénzüket!

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.31

Egyetemi szinten oktatják a hazudozást a jövő álhírgyárosainak - FFF 35. rész

Az év poénja, hogy a hírhamisításban élenjáró közmédia akar a tények tiszteletére tanítani. 

  • 2020.07.29

Csajos csevegésbe rejti a Pesti Srácok a kőkemény propagandát – FFF 34. rész

A Pesti Srácok leánykülönítménye cukormázba burkolja a Fidesz nemzeti manipulációját. Kitöltési útmutató, csak úgy lazán, csajosan – nekünk felfordult a gyomrunk. 

  • 2020.07.27

Elemzőnek hazudja a pártkatonát a Fidesz-propaganda - FFF 33. rész

A saját párttársaikat is elemzőnek állítják be a Fidesz-propagandában. Így próbálják átverni a magyar embereket. Mutatjuk a valóságot!