Ez normális? Matolcsy megszüntetné az eurót

Ez normális? Matolcsy megszüntetné az eurót

Majd pont ez a forintot bedöntő, a magyar gazdaságot többször majdnem tönkretevő ufóhívő fogja megmondani Európának, mit csináljon a valutájával, nem? Nevetséges, és szégyent hoz ránk is!

Matolcsy György ezúttal a patinás brit gazdasági lapban, a Financial Timesban röhögteti ki magát a világgal, a baj csak az, hogy ezzel a magyar gazdaság megítélésének is elég sokat árthat. Mind látjuk, mennyire röhejes, amit a britek a Brexit körül művelnek, és hogy miféle Trump-hasonmást voltak képesek kormányfővé választani. Szóval végülis nem annyira meglepő az sem, hogy teret adnak a 8-as számtól babonásan rettegő, az okkult tudományokban, az ufókban és a legkülönbözőbb összeesküvésekben vallásosan hívő jegybankelnök agyrémeinek.

A nyilvánvalóan csak részben általa írt cikkében nem kevesebbet állít, minthogy Európának ideje volna beismerni, hogy elhibázott lépés volt az euró bevezetése, és meg kell találniuk az euró csapdájából kivezető utat. Azt is leírja, hogy az euró úgy, ahogy van, egy összeesküvés, amit a franciák eszeltek ki Németország ellen, hogy megfékezzék a németek túlzott gazdasági erősödését, aztán meg azt állítja, hogy igazából a Szovjetunió megszűnésével már nem is lett volna ok a közös valuta bevezetésére. Matolcsy szerint az euróövezeti tagoknak lehetővé kell tenni az euróövezetből való kilépést, a maradóknak pedig egy globális deviza létrehozásán kell munkálkodniuk.

Nyilvánvaló, hogy Matolcsy a Brexit-hullámot igyekszik meglovagolni ezzel a hatásvadász írással, ami viszont még nyilvánvalóbb, hogy bizony savanyú a szőlő. Matolcsy György kudarcot vallott gazdasági miniszterként, regnálása alatt a magyar gazdaság csak távolabb került az euró bevezetésétől, Orbán Viktor pedig azért rakta őt át a Magyar Nemzeti Bankba, hogy minden utasítást teljesítsen, amit ő és Varga Mihály parancsba adnak neki. A saját portáján nem tud rendet tartani, csak gazdái parancsait teljesíti, emiatt viszont nyilván feszült lett, amit többek közt ilyen cikkekben próbál levezetni.

Az euró persze nem tökéletes, de nem kidobni kellene, hanem hozzáértéssel megjavítani. A kocsit se toljuk ki a roncstelepre, mert elkopott a kuplungtárcsa. Ennek megértéséhez persze olyan gazdasági összefüggéseket kellene átlátni, amiről Matolcsy nem is álmodhat, hiszen igazán nem mondható, hogy sok mindenhez értene.

Azt már csak halkan kérdeznénk, ha az euró ilyen rossz mindenkinek, aki bevezette, a szlovák gazdaság miért teljesít jobban, mint a magyar? Náluk euró van, nálunk pedig a nemzeti keményvalutánk szédeleg valahol a 330-as történelmi árfolyammélypont közelében. Köszönhetően például Matolcsy György romboló tevékenységének.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.03

Aki fideszes, azt megvédik - akkor is, ha pedofil

Nagy (nem elég nagy) port vert fel a napokban Kaleta Gábor volt perui nagykövet pedofilügye. Pontosabban annak lezárása, ami egy józan paraszti ésszel nagyon csekélynek tűnő felfüggesztett szabadságvesztés és némi pénzbirság lett. De ki a felelős ezért?

  • 2020.06.30

Farkas Örs esete a nemzeti inzultációval - FFF

Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője, vagyis a fideszes propaganda egyik főfelelőse. A legaljasabb hazugsággyárosok egyike, aki most Orbán konzultációs kérdőívének örvén kamuzott egy óriásit.

  • 2020.06.26

Elhazudja az önkormányzatok megszorítását a Pesti Srácok – FFF 24. rész

A Fidesz érdekei szerint ugráló szennylap képes számokat elhallgatni és folyamatokat figyelmen kívül hagyni. Csak azért, hogy fényesre nyalják Orbán Viktor bugyiját.