Ha vége a járványnak, minek Orbánnak teljhatalom?

Ha vége a járványnak, minek Orbánnak teljhatalom?

Egy Orbánnak is tanácsot adó tudós arról beszélt, hogy a járvány gyakorlatilag megszűnt az országban. Akkor viszont feltennénk a kérdést: Orbán hatalommániáján kívül mégis mi szükség van még a felhatalmazási törvény által biztosított teljhatalomra?

Mint arról korábban már beszámoltunk, a Semmelweis Egyetem rektora, Merkely Béla azt nyilatkozta a HVG-nek: tankönyvi értelemben már nincs járvány, de a járványveszély megmaradt. Erről a múlt héten indult országos koronavírus-szűrés kapcsán beszélt a rektor. Kedden este pedig arra reagált az ATV-n, hogy 8000 tesztből csak 2 volt pozitív. 

A rektor szerint a lakosság fegyelmezett viselkedésének köszönhető, hogy közös erővel el tudtunk jutni oda, hogy a járvány gyakorlatilag megszűnt.
Ez mindenképp örömhír, akkor is, ha hozzáteszi, hogy a járványveszély még nem múlt el. Viszont azt is javasolta, próbáljunk egy kicsit úgy élni, mint előtte, de ne feledjük el, minek a közelében voltunk. 

Merkely kapcsán fontos kiemelni, hogy ő azon tudósok egyike, akivel Orbán Viktor miniszterelnök is konzultálni szokott a járvány kapcsán - erről a HVG írt

Ha tehát egy Orbánnak tanácsot adó tudós már arról beszél, hogy a járvány gyakorlatilag megszűnt, csak a veszélye maradt, akkor felmerül a kérdés: miért is van még szüksége Orbánnak a nagy felháborodást keltő felhatalmazási törvényre?

Véleményünk szerint Orbán Viktor hatalommániája az oka annak, hogy még mindig hatályos a törvény.

A jogszabály hatályvesztéséről a veszélyhelyzet megszűnésével az Országgyűlés dönt. Tehát két lehetőséget látunk: vagy nem szűnt meg a veszélyhelyzet, vagy Orbán hatalommániája nem szűnt meg.

Az, hogy a kormány maga kezdte el enyhíteni a járványhelyzet miatti korlátozásokat, ráadásul Merkely is a járvány megszűnéséről beszélt, arra utal, hogy sokkal inkább Orbán hatalommániája nem szűnt meg. Mindennek és mindenkinek leuralása vezérli még mindig a felcsúti miniszterelnök tetteit. 

Persze egy működő demokráciában erről az országgyűlésnek vitatkoznia is kéne. Csakhogy a felhatalmazási törvénynek nincsen meghatározott időkorlátja, az ellenzéki képviselőknek tehát semmi beleszólása nincs annak fenntartásába. Mert Orbán így találta ki. 

Továbbra is vigyázzunk egymásra! Vigyázzunk az egészségünkre! De vigyázzunk Orbán Putyint majmoló hatalommániájával is!

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.18

Breaking! Orbán önkritikát gyakorolt!

Péntek reggeli propagandainterjújában kijelentette: a koronavírus második hullámát külföldről hozták be. Mindezt azok után, hogy nemrég még ő is az Adrián nyaralt.

  • 2020.09.14

800 forintos almával zsonglőrködik Varga Judit, aki férjével 6 milliót keres

Miközben nyilvánvalóan aranyosnak szánták az igazságügyi miniszter posztját, eléggé mellément. Kicsit undorító, ahogy olasz dizájner blúzában mosolyogva zsonglőrködik a hazai gyümölccsel, amit a magyarok nem tudnak megfizetni.

  • 2020.09.11

Vigyázat propaganda: mostantól Lokál helyett Metropol néven jelennek meg a kormány hazugságai

A politikai tartalom nem változott, csak szelídebb külsővel igyekeznek álcázni az orbánista propagandát.