Hazugságokkal, hamis ígéretekkel bombázza Orbán az időseket - FFF 22. rész

Hazugságokkal, hamis ígéretekkel bombázza Orbán az időseket - FFF 22. rész

Az elmúlt napokban a Jókor című propagandalap minden idős ember postaládájába bekerült. Az FFF, vagyis a FideszFéknyúzFigyelő következő részében megmutatjuk, mivel hitegeti és próbálja átverni Orbán a nyugdíjasokat.

Két kormánydicsőítő oldal között olvashatunk recepteket és bulvárhíreket.

„Az Idősek Tanácsa kezdeményezte egy olyan hiteles tájékoztató kiadvány megjelentetését, amely a legfontosabb közérdekű információkat tartalmazza a nyugdíjasoknak” - mondta Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, mikor megpróbálta megindokolni mi szükség volt a lap megszületésére. 

Mi mondjuk még nem találkoztunk olyan felháborodott, akár tüntetést szervező nyugdíjassal, aki követelte volna, hogy a propagandát közvetlenül házhoz vigyék számára. 

 

A címlap utáni két oldalon rögtön két Orbán-arcképet is kapunk és egy álságos köszöntőt. A kép amúgy nettó tíz éves. Úgy látszik nosztalgiára építenek.
A köszöntőben Orbán rögtön bele is csap a közepébe, és a munkahelyteremtésről, váslágkezelésről papol. Nem szóltak neki, hogy ez egy nyugdíjasoknak szóló lap, őket nem érinti a munkahelyteremtés. Vagy nem érintené, ha a nyugdíjukból meg tudnának élni. Hitegeti az időseket a 13. havi nyugdíjjal, ami nem sokat segít a nélkülöző időseken, hiszen négy év alatt fizetik ki, és az első részlet is csak jövő februárban érkezik.

Ha ez nem győzne meg minket arról, hogy milyen remek újságot fogunk a kezünkben, akkor a következő ami szembejön, egy plakát. Ebből megtudjuk, hogy „Magyarország kormánya megbecsüli az időseket”. Ezt vajon arra értik, hogy tömegesen küldték haza a kórházakból az idős, beteg embereket, akiknek az ellátását nem biztosították?! Vagy arra, hogy a 13. havi "álnyugdíj", négy év alatt, elosztva kerül majd a nyugdíjasokhoz?

Ezekről a témákról nyilván nem írnak. Prof. Dr. Mészáros József, a Magyar Államkincstár elnökének cikke szerint a magyar nyugellátásban semmilyen probléma nincsen, minden a legnagyobb rendben van, mióta az Orbán-kormány van. Hogy volt pofája ezt leírni egy pont egy a nyugdíjasoknak szóló lapban?

Írnak az emelkedő nyugdíjakról, arról NEM, hogy az emelés nem éri el az infláció mértékét sem. Viszont írnak az Erzsébet-utalványról, amit Orbán haveri körébe tartozó érdekeltség gyártott. 

A Jókor célzott propaganda közpénzből.

Az olvasottság növelésére helyett kapott az újságban egy riport Szandival, egy recept Reviczky Gábortól, valamint egy interjú Farkas Bertalannal. Ez utóbbit valamiért pont egy Orbánnal kézfogós kép illusztrálja.

A kedélyes Novák Katalin interjú már kifejezett propagandacéllal került a lapba, hiszen az államtitkár asszony nem tesz mást, mint papagáj módjára visszamondja az úgynevezett családvédelmi akcióterv reklámszövegeit.

Megtudhatjuk azt is, hogy mi az CIC azaz a Civil Információs Centrum, ami csak nevében civil, hiszen a Miniszterelnökség hozta létre.  Egészség megóvó tippeket is kaphatnak a lapból az idősek, ez nagy segítség, ha a kórházba nem tudnak bejutni. 

Csalókra is figyelmeztetnek, de az ország legnagyobb csalóit vagyis saját magukat nem említik.

Ezeknél sokkal érdekesebb az az adatbekérő lap, amin a gyanútlan nyugdíjasok személyes adatait kívánja valamilyen céllal megszerezni a kormány. Nyilván 2022-ben elő fog kerülni majd a lista, amikor a választásokkor zaklatják majd az időseket.
Arról egyelőre nincs információ, hogy mennyi pénzünkbe fog kerülni Orbánék újabb propagandalapja. A 24.hu annyit megtudott, hogy 2 millió 130 ezer példányban nyomtatják és 3 havonta jelenik meg.

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.21

5 dolog Orbán múltjából, amit szívesen kitörölne, de mi nem feledjük

Több mint 30 éves gerinctelen politikai pályája alatt Orbánnak jó pár olyan ügye volt, amit ma már titkolna. Ezekből szedtünk össze most ötöt.

  • 2020.09.18

Breaking! Orbán önkritikát gyakorolt!

Péntek reggeli propagandainterjújában kijelentette: a koronavírus második hullámát külföldről hozták be. Mindezt azok után, hogy nemrég még ő is az Adrián nyaralt.

  • 2020.09.14

800 forintos almával zsonglőrködik Varga Judit, aki férjével 6 milliót keres

Miközben nyilvánvalóan aranyosnak szánták az igazságügyi miniszter posztját, eléggé mellément. Kicsit undorító, ahogy olasz dizájner blúzában mosolyogva zsonglőrködik a hazai gyümölccsel, amit a magyarok nem tudnak megfizetni.